Mobile Software Development Kit (SDK)

Multipla SDK:er och Rebranded Solutions

Ökad mängd skadlig kod på Android

2013 registrerade AV-Test 1,7 miljoner unika exempel på skadlig kod för Android, vilket är en sexfaldig ökning från föregående år. Författare av skadlig kod börjar byta fokus till ny plattformar och hackare tar klivet över till att stjäla konfidentiell information. Tvåfaktorautenticering som tidigare var känt för att stoppa onlinekriminella är inte längre ett starkt skydd mot dessa författare av skadlig kod så en kombination av olika säkerhetsprodukter behöver adressera dessa hot.

Svagaste länken

Antimalware-säkerhet är inte starkare än dess svagaste länk. För många organisationer har uppkomsten av mobila plattformar skapat utmaningar och huvudvärk. Individer och organisationer kämpar med att få åtgärder på plats för att förhindra skadliga attacker. Företagen producerar emellertid fler och fler applikationer för att möjliggöra för människor att använda mobila enheter som interagerar med företagen, betala för varor och kommunicera konfidentiell information.

Dölj information

Det har varit en dramatisk ökning av mobilapplikationer som utvecklats och marknadsförts som roliga, oskyldiga program. Användare som laddar ner dessa till synes harmlösa applikationer till sina enheter är ovetande. De här applikationerna skickar privat information som kan kompromettera användarna och företagsinformation som lagras på dessa mobila enheter. Även om vissa av dessa applikationer inte omedelbart upptäcks som skadliga, skickar vissa mobilappar okrypterad lösenordsinformation, textmeddelanden eller telefonnummer till okända individer.

Mobile Antivirus Software Development Kit (SDK)

Mobile Antivirus SDK kräver ingen internetuppkoppling för att identifiera skadlig kod eller adware på Android. Den är idealisk för företag som vill tillhandahålla malware-skanning utan åtkomst till nätverket eller anslutning till mobiloperatörers nätverk.

Mobile Online Antivirus Software Development Kit (SDK)

Mobile Online Antivirus SDK skannar Android-applikationer i Bitdefender Antimalware Cloud. Du kan skapa en On-Demand-funktion som skannar dina existerande filer efter skadlig kod, eller så kan du låta enheten automatiskt skanna applikationer som laddat ner en fil, känt som On-Access-skanning. Om filen är skadlig kan du tillhandahålla en varning till användaren. De kan välja om de ska installera applikationen eller inte. All hantering görs i Bitdefender Cloud vilket minimerar batteriförbrukningen och processorkraften.

Mobile Web Security Software Development Kit (SDK)

Mobile Web Security SDK skannar skadliga webbplatser och informerar användaren. Den undersöker nya URL:er när en ny webbläsarsession öppnas och informerar användaren om URL:en är skadlig eller inte.

Mobile Security Rebrand

Bitdefender har ett Mobile Security-paket som finns tillgängligt för partners som snabbt vill kunna erbjuda en mobil lösning för sina kunder och presumtiva kunder. Det är ett snabbt och enkelt sätt att tillhandahålla en lösning som komplement till existerande säkerhetslösning, eller erbjuda en privat etikettlösning som kan använda företagets varumärke.

Smart för iOS och Android

I bakgrunden kan vissa mobilapplikationer skicka konfidentiell information till programutvecklarna. Bitdefender Clueful låter dig se vilken typ av information som delas med mobilapplikationsleverantörerna innan appen installeras på en mobil enhet. Det finns över hundra element som identifieras i Bitdefender Clueful för att hjälpa dig avgöra om appen skickar konfidentiell information eller inte.