Så här importerar och exporterar du din Bitdefender-plånbok

Den här artikeln visar hur du importerar och exporterar din Bitdefender-plånbok så att du kan byta dator, formatera Windows etc. utan att förlora alla användarnamn och lösenord som är lagrade i plånboken. Lösenordshanterare hjälper dig att hålla reda på dina lösenord, skyddar din integritet och ger en säker surfupplevelse. Genom att använda ett enda huvudlösenord för att komma åt dina inloggningsuppgifter gör Password Manager det enkelt för dig att ha dina lösenord säkra i en plånbok.

När ska du importera och exportera din Bitdefender-plånbok?

Huvudskälet för att exportera plånboken är att skapa en säkerhetskopia av din viktiga inloggningsinformation. Så att du kan återställa (importera) dina lösenord snabbt och smidigt vid dataförlust. För att överföra en plånbok till en annan dator måste du också importera och exportera din Bitdefender-plånbok. Ännu bättre, aktivera Sync Across Devices för att undvika allt som är svårt att manuellt exportera och importera Bitdefender-plånboken.

Varför är det en bra idé att säkerhetskopiera din plånbok i molnet?

Det är bästa praxis för alla att hålla sin Bitdefender-plånbokdatabas synkroniserad i molnet för att ha en plånbokssäkerhetskopiering om ett systemkrasch eller hårddiskfel inträffar. Det förenklar också processen att dela alla inloggningsuppgifter på flera enheter.

Alternativet Synkronisera över enheter är aktiverat som standard när du skapar en ny plånbok i Bitdefender. Och kan återaktiveras senare från Sekretess → Inställningar för Password Manager. Klicka bara på ••• bredvid plånbokens namn, välj "Inställningar" i menyn och välj "Ja, jag vill synkronisera över alla mina enheter".

Importera & Exportera plånboksdatabasen

Tips: Säkerhetskopiera din plånbok i molnet!

Alternativt, innan ett Windows-format, borttagning av Bitdefender, byte av datorer etc. rekommenderar vi att du exporterar Bitdefender Wallet-databasen så att du kan importera den igen efter den här processen. Att inte exportera plånbokdatabasen kommer att leda till att Wallet-informationen förloras efter en sådan olycklig händelse.

Exportera plånboksdatabasen

Plånböckerna måste vara öppna för att Exportera-funktionen ska vara tillgänglig. Om den plånbok du behöver exportera är låst klickar du på Aktivera plånbok och skriver därefter i det lösenord som tilldelades när den skapades första gången.

Viktigt: För att exportera plånboken i ett format som är kompatibelt med vår nya lösenordshanterare för flera plattformar måste du använda verktyget från produktmappen, som beskrivs i artikeln - Hur du överför din Plånbok-data till Bitdefender Password Manager. Att använda exportalternativet som beskrivs nedan och exportera filen som CSV skapar inte en kompatibel fil och kommer att resultera i fel när du försöker importera till Bitdefender Password Manager.

1. Klicka på Sekretess på navigeringsmenyn i Bitdefender-gränssnittet.

2. I panelen PASSWORD MANAGER klickar du på Inställningar.

Importera & Exportera plånboksdatabasen

3. Öppna fönstret Mina plånböcker.

4. Klicka på -ikonen i önskad plånbok och välj sedan Exportera.

Importera & Exportera plånboksdatabasen

5. Gå till den plats på enheten där du vill spara plånboksdatabasen och välj sedan ett namn för den.

6. Klicka Spara.

Exportera plånboksdatabasen

Importera en befintlig databas

Importera en plånbok lagard lokalt:

1. Klicka på Sekretess på navigeringsmenyn i Bitdefender-gränssnittet.

2. I panelen PASSWORD MANAGER klickar du på Inställningar.

3. I fönstret Mina plånböcker klickar du på Lägg till plånbok.

4. Klicka på Importera en befintlig databas.

5. Gå till den plats på enheten där du sparade plånboksdatabasen och välj den.

6. Klicka Öppna.

7. Ge ett namn åt din plånbok och skriv in det lösenord du tilldelade när den skapades första gången.

8. Klicka på Importera.

9. Välj de program du vill att plånboken ska importera inloggningsuppgifter från och sedan knappen Slutför.