Din dator är långsam efter att du installerat Bitdefender? 5 tips för att förbättra Windows prestanda

Efter att ha installerat ett säkerhetsprogram kommer datorn att sakta ner något, vilket i viss mån är normalt. Om du märker en betydande långsamhet efter att ha installerat ditt Bitdefender-skydd kan den här enkla guiden hjälpa dig att snabba upp ditt system.

Är din dator långsam efter att du har installerat Bitdefender? 5 Snabba tips

1. Bitdefender är inte det enda installerade säkerhetsprogrammet på systemet

Datorn är troligen långsam eftersom Bitdefender inte är det enda säkerhetsprogrammet som är installerat i Windows.

Under installationen söker Bitdefender efter andra säkerhetsprogram och uppmanar dig att avinstallera alla andra antivirusprogram som finns på systemet. Att ha mer än en säkerhetslösning installerad på samma dator orsakar fördröjning, inkompatibilitetsproblem och den normala åtgärden av någon av dem är inte garanterad. Det är därför det rekommenderas att ta bort alla andra antivirusprogram som du eventuellt använder innan du installerar Bitdefender. För mer information, se den här artikel - Hur tar jag bort andra säkerhetslösningar?

2. Systemkraven för att köra Bitdefender är inte uppfyllda

Om du har tagit bort alla andra säkerhetslösningar från datorn men datorn fortfarande är långsam, kontrollera att systemkraven för att köra Bitdefender är uppfyllda.

Om din dator inte uppfyller systemkraven kommer datorn att bli långsam, särskilt när flera program körs samtidigt. Här hittar du systemkraven för att köra Bitdefender.

3. Du har installerat appar du inte använder

Alla enheter har program eller appar som du inte använder. Och många oönskade program körs i bakgrunden vilket tar upp diskutrymme och minne. Om du inte använder ett program, avinstallera det. Det gäller även för annan förinstallerad programvara eller utvärderingsappar du glömt att ta bort.

Viktigt: Om du misstänker att ett program eller en app är en viktig del av ditt operativsystem tar du inte bort det och kontaktar Bitdefenders kundtjänst för att få hjälp.

4. Datakorruption, fragmentering av hårddisken

Det kan finnas för många ogiltiga registernycklar kvar i Windows-registret eller så är hårddiskarna för fragmenterade.

Om du rensar Windows-registret kan du förbättra systemets prestanda. Dessutom saktar filfragmentering ner filåtkomsten och minskar systemets prestanda. Om du kör Disk Defragmenter kan du förbättra systemets prestanda. Du hittar stegen för att köra Disk Defragmenter i den här artikeln - Hur du defragmenterar din hårddisk.

5. Ditt system kan vara infekterat

Systemets hastighet och allmänna beteende kan också påverkas av hot. Spionprogramvara, skadlig kod, trojaner och adware belastar alla enhetens prestanda. Se till att du skannar systemet regelbundet, minst en gång i veckan. Vi rekommenderar att du använder Bitdefender Systemskanning eftersom den skannar efter alla typer av hot som riskerar säkerheten för ditt system

Starta systemskanningen:

• Klicka på Skydd på navigeringsmenyn i Bitdefender-gränssnittet.
• I panelen VIRUSSKYDD klickar du på Öppna
• I fönstret Skanningar klickar du på Kör skanning bredvid Systemskanning