Hur genereras en BDsys-logg på Mac

Den här artikeln visar hur du kan generera en BDsys-logg på Mac (MacBook, iMac, MacBook Air, Mac mini osv). BDsysLog är ett verktyg för analys av skadlig kod som skapats av Bitdefenderlaboratorier. Det utför en djupgående skanning av kritiska systemområden för att säkerhetsexperter ska kunna identifiera undvikande och okända skadliga hot på din Mac.

När du kontaktar Bitdefender-supporten och hävdar misstänkt malware-liknande beteende kan en representant be dig att ge detaljerad information om systemets beteende:

• En fullständig beskrivning av de symptom som gör att du misstänker att din Mac är infekterad.
  • En skärmdump av de tecken på skadlig kod som du ser på skärmen - Ta en skärmavbild på din Mac
  • En BDsys-logg

För att generera en BDsys-logg på din Mac använder du den metod som beskrivs nedan.

1. Gå till den Mac som visar tecken på infektion och besök följande länk för att ladda ner verktyget för BDsysLog-sökning:

https://download.bitdefender.com/supporttools/bdsyslog_mac/BDSyslog_for_Mac_OS.zip

2. När nedladdningen är klar stänger du alla aktiva program och dubbelklickar sedan på arkivfilen BDSyslog_for_Mac_OS.zip som du just har sparat.

3. En ny fil med namnet BDSyslog kommer att visas i samma mapp.

ⓘ Obs: Om du använder macOS Mojave eller en nyare macOS-version måste du göra ändringarna nedan innan du går vidare till steg 4. Vilken macOS-version är installerad på min Mac?

• Klicka på Apple-ikonen  i det övre vänstra hörnet på skärmen och välj Systeminställningar.
  • Välj Sekretess och säkerhet.
  • Gå till fliken Sekretess.
  • I kolumnen till vänster väljer du Full diskåtkomst.
  • Klicka på låset i det nedre vänstra hörnet på skärmen och skriv in administratörens användarnamn och lösenord. Detta är nödvändigt för att göra ändringar.
  • Klicka på ikonen "+" och välj BDSyslog-appen. Klicka sedan på OK och stäng fönstret.

BDSyslog-appen

4. Högerklicka på appen BDSyslog och välj Öppna i menyn.

Hur genereras en BDsys-logg på Mac - Öppna

ⓘ Obs: Om du får en varning liknande den nedan som säger att macOS inte kan verifiera utvecklaren eller att appen är från en oidentifierad utvecklare, klicka på Öppna. Det är ett standardmeddelande från macOS som visar att appen inte kommer från Mac App Store.

Hur genereras en BDsys-logg på Mac - varning

5. Ett nytt fönster visas på skärmen. Ange ditt kontolösenord och klicka sedan på OK för att bekräfta att du vill använda verktyget för BDsysLog-skanning på din Mac.

Hur genereras en BDsys-logg på Mac - kontolösenord

6. Klicka på Skapa logg. En förloppsindikator visas och visar hur skanningsprocessen fortskrider.

Hur genereras en BDsys-logg på Mac - Skapa logg

7. Vänta tills du ser följande meddelande: Programkörning har avslutats. Det betyder att rapporten är klar.

Tryck på OK-knappen och klicka sedan på Avsluta för att stänga verktyget för BDsysLog-skanning.

Hur genereras en BDsys-logg på Mac - Avsluta

8. Ett nytt fönster med dina skrivbordsfiler visas på skärmen så snart du trycker på OK-knappen, och en ny arkivfil med namnet bdsyslog_results.zip skapas på ditt skrivbord.

bdsyslog_results.zip
9. Bifoga arkivet bdsyslog_results.zip till ditt supportärende för en grundlig analys.