Långsam Mac sedan installation av Bitdefender, BDLDaemon CPU/RAM-användning

Om din Mac är mycket långsam sedan du installerade Bitdefender Antivirus för Mac eller om Aktivitetskontroll visar att BDLDaemon förbrukar mycket CPU eller minne, hittar du här tips för att få macOS att fungera inom normala parametrar igen.

Den här artikeln är till hjälp för dem som har att göra med en allmän systemförsening. Om det bara är webbläsaren som är långsam kan du istället läsa den här artikeln.

Vad är BDLDaemon?

BDLDaemon är en process i Bitdefender Antivirus för Mac. Dess huvudsakliga uppgift är att aktivt skydda macOS genom att skanna och ta bort alla cyberhot som kan köras i bakgrunden. När en fil öppnas eller skapas kontrollerar Bitdefender om den innehåller skadlig kod. BDLDaemon tar också hand om uppdateringen av virussignaturdatabasen för att hålla ditt skydd uppdaterat.

Beroende på din macOS-installation och vilka appar du kör kan denna bakgrundsskanning ibland göra din Mac långsammare. Det beror på att det finns vissa appar eller systemprocesser som ständigt använder datorns resurser, och Bitdefender håller ett öga på deras aktivitet.

Långsam Mac sedan installation av Bitdefender, BDLDaemon CPU/RAM-användning

Tolka CPU-användningen av BDLDaemon korrekt

Aktivitetskontroll visar BDLDaemons CPU-användning i förhållande till det totala antalet processorkärnor. Detta innebär att om du använder en Mac med en 6-kärnig processor kan CPU-användningen potentiellt nå upp till 600%. På samma sätt kan 8-kärniga processorer gå upp till 800% osv.

Den faktiska systemanvändningen visas längst ned i fönstret Aktivitetskontroll . I den här bilden ser det ut som om BDLDaemon-processen förbrukar 99,7 % av CPU, men systemet är i själva verket inaktivt till 67,53 %.

Tolka CPU-användningen av BDLDaemon korrekt

Under en Bitdefender-skanning på begäran eller i bakgrunden är det normalt att CPU-förbrukningen för BDLDaemon ökar. Skanning innebär intensiva processer som kräver betydande resurser för att analysera filer, mappar och systemområden efter hot. Den tillfälliga ökningen av resursanvändningen som sker under systemskanningen och snabbsökningen är normal. Det gör inte macOS långsammare och bör inte tolkas som ett problem.

Varför är min Mac långsam?

Om din Mac är långsammare efter installationen av Bitdefender Antivirus beror det förmodligen på BDLDaemon som skannar i bakgrunden. För att kontrollera om detta är orsaken kan du prova att stänga av Bitdefender Shield. När du inaktiverar sköldfunktionen kommer Bitdefender endast att skanna när du ber om det, istället för att ständigt köras i bakgrunden. Så här stänger du av Bitdefender Shield:

1. Öppna gränssnittet för Bitdefender Antivirus for Mac.
  2. På vänstermenyn klickar du på Inställningar.
  3. På fliken Skydd växlar du Bitdefender Shield till avstängt läge så att det blir grått.
  4. Klicka på OK-knappen efter att ha valt hur länge du vill stoppa Antivirus for Mac-skölden.
  5. Ange ditt Mac-administratörsnamn och lösenord när du blir ombedd att tillåta åtgärden.

Bitdefender Shield - Varför är min Mac långsam?

Kontrollera nu om din Mac fortfarande arbetar långsamt efter att Bitdefender Shield har inaktiverats. Följ lämpliga steg nedan, baserat på resultaten: