Kommunikationsfel när du öppnar Bitdefender instrumentpanel

Efter en ny uppdatering har vissa användare stött på ett problem där de inte kan öppna Bitdefender-gränssnittet från genvägen på skrivbordet och appen svarar inte. Istället möts de av felmeddelandet "Kommunikationsfel med Bitdefender Security Service". Andra användare stötte på bdagent.exe - Systemfel: "Programmet kan inte starta eftersom txmlutil.dll saknas på din dator" eller "Objektet seccenter.exe som denna genväg hänvisar till har ändrats eller flyttats".

Den här artikeln kommer att vägleda dig genom stegen för att lösa denna skrivbordsikon-situation, med början med manuella Bitdefender-uppdateringar och, om nödvändigt, en fullständig ominstallation.

 

Lösning 1: Manuell uppdatering av Bitdefender

Det första steget i felsökningen av kommunikationsfelet är att manuellt uppdatera din Bitdefender-säkerhetslösning. Detta säkerställer att du har den senaste versionen installerad, som kan innehålla buggfixar och förbättringar. För att manuellt uppdatera Bitdefender:

  1. Högerklicka på Bitdefender-ikonen längst ned till höger i Windows aktivitetsfält och välj sedan Uppdatera. (Du kan klicka på den lilla uppåtriktade pilen i aktivitetsfältet om B-ikonen inte redan är synlig bredvid Windows-klockan).
  2. Låt uppdateringen slutföras och starta sedan om datorn.

kommunikationsfel 1

 

Lösning 2: Avinstallera & installera om Bitdefender

Om kommunikationsfelet kvarstår även efter uppdatering av Bitdefender och omstart av datorn är nästa steg att avinstallera och installera om programvaran. Denna process hjälper till att säkerställa att eventuella korrupta filer eller felkonfigurationer är lösta. Så här gör du för att avinstallera och ominstallera Bitdefender:

1. Klicka på Windows Start-menyn, skriv appwiz.cpL i sökfältet och tryck sedan på Enter på tangentbordet.

appwiz.cpl

 

2. Högerklicka på din Bitdefender-produkt i listan över installerade program (Bitdefender Total Security/Bitdefender Internet Security/Bitdefender Antivirus Plus) och välj Avinstallera.

kommunikationsfel 2

Om Bitdefender inte avinstalleras, ladda ner och kör detta avinstallationsverktyg: https://www.bitdefender.com/files/KnowledgeBase/file/Bitdefender_2023_Uninstall_Tool.exe

3. Välj Ja om dialogrutan Kontroll av användarkonto visas.

4. I urvalsfönstret väljer du Ta bort, för att avinstallera Bitdefender från din dator.

5. Vänta tills avinstallationen är klar och starta sedan om datorn.

6. När Bitdefender har avinstallerats, följ dessa steg för att ladda ner och installera den senaste versionen av programvaran: Hur man installerar Bitdefender på Windows.

 

Genom att följa dessa instruktioner kan du återfå åtkomsten till Bitdefenders instrumentpanel och se till att din säkerhetslösning fungerar smidigt.