Bitdefender

Home Scanner

Gratis och snabb Wi-Fi-skanner för ditt hemnätverk. Bitdefender Home Scanner letar efter sårbara enheter och lösenord och erbjuder detaljerade säkerhetsrekommendationer för ditt hemnätverk.

Gratis nedladdning
Windows-kompatibel
Vet du vem som ansluter till ditt Wi-Fi-nätverk?

Stoppa hackare och integritetsinkräktare från att dra nytta av säkerhetshål för att logga in i ditt hemnätverk, spionera på familjen, stjäla din privata information eller till och med kapa dina smarta enheter. Med Bitdefender Home Scanner har du alltid kontroll.

Skanna efter inkräktare i nätverket

Med Home Scanner kan du se alla enheter anslutna till ditt hemnätverk. Du får ett meddelande varje gång en okänd enhet ansluts till ditt wi-fi. Vilket innebär att du direkt kan sparka ut fripassagerare och förhindra att anslutningar blir långsammare.

NYHET! Få realtidsuppdateringar varje gång
nya enheter ansluter till ditt nätverk

Bitdefender Home Scanner upptäcker automatiskt när nya enheter ansluter till ditt Wi-Fi och informera dig direkt. Nu har du alltid kontroll på vem som använder ditt hemnätverk.

Du kan alltid stänga av hemskannern för att sluta eller låta den vara på för enhetsupptäckt i realtid.

Bitdefender Home Scanner
Skanna efter svagheter och dolda bakdörrar i hemmet

Bitdefender Home Scanner är ett gratisverktyg som skannar ditt Wi-Fi-nätverk, kartlägger enheter och identifierar och belyser nätverkssäkerhetsbrister. Bitdefender Home Scanner tittar efter svaga lösenord samt sårbara eller dåligt krypterade kommunikationer. Det står i korrelation till den information som samlas in från dina anslutna enheter med säkerhetsbristdatabaser och ger dig en noggrann rapport så att du kan säkerställa maximal säkerhet för ditt nätverk.

Kartlägg ditt hemnätverk
Skanna öppna portar i nätverket
Wi-Fi-skanner: identifiera alla anslutna enheter och säkerhetsrisker
Som komplement till och kompatibel med alla befintliga säkerhetsverktyg
Gratis nedladdning

Smarta enheters farliga liv

Nya programsäkerhetsrisker upptäcks i många smarta enheter varje dag och hackare drar nytta av dessa säkerhetsrisker för att rikta in sig mot hem och företag. Det är dags att börja prata om säkerheten för dina smarta enheter.

Tekniska detaljer
Kommer snart

Skydda dina Internet-anslutna enheter med Bitdefender BOX

Bitdefender BOX skyddar alla dina enheter anslutna till Internet, inte bara dator eller laptop. Det säkrar din smartphone och smart-TV och alla dina andra hemapplikationer och prylar, som Wi-Fi-termostater, spelkonsoler och till och med din babymonitor.

Lär dig mer
F.A.Q.
+Är mitt nätverk skyddat från virus med Bitdefender Home Scanner?
+Vilka typer av enheter upptäcks av Bitdefender Home Scanner?

Bitdefender Home Scanner kan upptäcka alla trådlösa enheter som är på och anslutna till ditt hemnätverk. Trådlösa enheter kan antingen vara smarta hemenheter som babymonitorer, Wi-Fi-kameror, spelkonsoler, smarta TV-apparater, men också Windows-, Mac-, iOS- och Android-baserade enheter.

+Vilka säkerhetsrisker upptäcks av Bitdefender Home Scanner?

Många smarta hemenheter är osäkra och har kritiska brister. För att hjälpa dig behålla din nätverkssäkerhet söker Bitdefender Home Scanner efter följande säkerhetsrisker:

 • Osäker autentisering.

 • Svaga inloggningsuppgifter.

 • Dolda bakdörrar.
+Varför levereras Bitdefender Home Scanner utan kostnad?

Våra tekniker utforskar våra kunders behov varje dag för att hitta enkla och effektiva lösningar för oförutsedda nätverksattacker. Genom att leverera den här produkten gratis ger vi dig möjligheten att hålla dig informerad utan kostnad om möjliga hot som kan påverka din integritet.

+Hur kommer Bitdefender Home Scanner att påverka prestandan för den enhet den är installerad på?

Beroende på antalet enheter anslutna till hemnätverket kan skanningsprocessen ta en stund och göra systemet något långsammare. Appen är designad för att köras endast när nya enheter ansluts och du manuellt kör en skanning.

+Säkerhetsrisker har hittats i mitt nätverk. Vad ska jag göra?

Först är det viktigt att veta vilka säkerhetsrisker som har hittats. Om svaga inloggningsuppgifter är problemet måste du byta det lösenord du ställt in mot et starkare där du inkluderar siffror, versaler, gemener och symboler. Om andra säkerhetsrisker är problemet väljer du fliken SÄKERHETSRISKER och följer våra förslag. Vi rekommenderar att du installerar den senaste uppdateringen av fast programvara och om möjligt ser till att inloggningsuppgifterna är aktiverade och svåra att gissa.

+Vad kan hända om en hackare tar kontroll över en av mina smarta hemenheter?

Hackare kan göra vad de vill med de enheter där de lyckas inaktivera säkerhetsfunktionen. Om du till exempel har en frys med en LCD-display på framsidan. Om programvaran är utdaterad eller om lösenordet för nätverket är svagt, och en utomstående får tillgång till det, kan du överraskas av att bilder eller videor visas eller att temperaturen inte är den du ställde in. Dessutom kan dina e-postinloggningsuppgifter stjälas för att skicka ut dussintals skräppostmeddelanden. Den här åtgärden kan innebära frustration eftersom du inte kan hindra personen från att göra detta förrän du uppdaterar programvara på den hackade enheten, ändrar lösenord på nätverket eller kontaktar tillverkaren för att få en lösning.

+Hur ändrar jag mitt hemnätverk i Bitdefender Home Scanner?

Ändra ditt nuvarande hemnätverk:

 1. Klicka på menyn "Mitt konto" på den vänstra sidan av Bitdefender-gränssnittet.
 2. I området HEMNÄTVERK väljer du länken Ändra hemnätverk.
 3. Välj det nätverk du vill ange som hemnätverk och klicka sedan på knappen ANGE SOM HEMNÄTVERK.
+Mitt hemnätverk upptäcktes inte under installationsprocessen. Vad ska jag göra?

För att kunna använda Bitdefender Home Scanner måste du vara ansluten till ett korrekt konfigurerat trådlöst nätverk. Innan du installerar produkten går du till listan över nätverk, väljer det nätverk du vill ansluta till och väljer sedan Anslut. Om du inte har något trådlöst nätverk konfigurerat följer du stegen från leverantören av den router du har köpt.

+Hur tar jag reda på om det finns säkerhetsrisker i mitt nätverk?

Bitdefender Home Scanner skannar automatiskt ditt nätverk så fort du konfigurerar den och varje gång en ny enhet ansluts till det. Du kan dock manuellt skanna nätverket efter enheter så här:

 1. Klicka på menyn "Hemskanner" på den vänstra sidan av Bitdefender-gränssnittet.
 2. Klicka på knappen SKANNA NÄTVERK.

En lista med de enheter som hittas och deras status visas.

+Hur kan jag uppgradera till en betald Bitdefender-produkt?

Lägg till ett extra lager skydd till nätverket genom att använda Bitdefender BOX. Bitdefender BOX är en smart säkerhetslösning som erbjuder utökat onlineskydd för alla enheter anslutna till hemnätverket, oavsett om de finns i eller utanför nätverket. Mer information om den här produkten finns på https://www.bitdefender.com/box/>.

+Hur tar jag bort Bitdefender Home Scanner?

Om du vill ta bort Bitdefender Home Scanner från systemet följer du de här stegen:

 • I Windows 7:

  1. Klicka på Start och gå till Alla program.
  2. Leta upp Bitdefender Home Scanner och välj Avinstallera.

  3. Klicka på Ta bort i det fönster som visas.

 • I Windows 8 och Windows 8.1:

  1. Från startskärmen i Windows letar du upp Kontrollpanelen (du kan till exempel börja skriva "Kontrollpanel" direkt på startskärmen) och klicka sedan på ikonen.
  2. Klicka på Avinstallera ett program eller Program och funktioner.
  3. Leta upp Bitdefender Home Scanner och välj Avinstallera.
 • I Windows 10:

  1. Klicka på Start, därefter på Inställningar.

  2. Klicka på System-ikonen i området Inställningar och välj sedan Installerade appar.
  3. Leta upp Bitdefender Home Scanner och välj Avinstallera.
+På vilka språk är Bitdefender Home Scanner tillgängligt?

Bitdefender Home Scanner finns för närvarande endast på engelska. Andra språk läggs till i kommande versioner.