Mobilt hotförsvar <br>på alla större plattformar

Mobilt hotförsvar - GravityZone Security for Mobile

Det växande beroendet hos anställda och företag av mobila enheter som smartphones och surfplattor har revolutionerat vår anslutning och arbetspraxis. Med den utbredda användningen av mobila enheter på arbetsplatsen, kan anställda komma åt känsliga data och företagssystem lika enkelt som de skulle göra från sina kontorsdatorer, vilket utgör en betydande risk för kunddata, immateriell egendom, och kärnsystem.

GravityZone Security for Mobile säkerställer trygg och säker åtkomst till företagsdata, skydda både företagsägda och BYOD-enheter från moderna attackvektorer, inklusive nolldags-, nätfiske- och nätverksattacker, genom att upptäcka både kända och okända hot.

Se mer
Stoppa skadliga hot

Hotskydd

Kraftfull maskininlärningsteknik upptäcker och skyddar mot kända och okända hot, inklusive nolldags-, nätfiske- och nätverksattacker.

Efterlevnad

Uppnå efterlevnad

Balanserar datasekretess med säkerhet för att uppnå regelefterlevnad av GDPR, PCI, HIPAA, mm.

BYOD

Stöd BYOD/Hybrid- och distansarbetskraft

Skyddar företagsägda och/eller BYOD-enheter mot avancerade beständiga hot över enhets-, nätverks-, nätfiske- och appattacker.

Funktioner och fördelar

Mönster
Mobilappar och nätverksskydd

GravityZone Security for Mobile använder maskininlärningstekniker på enheten för att upptäcka både kända och okända hot genom att övervaka mobila enheters beteende, identifiera appar som liknar skadlig programvara, avvikande nätverkstrafik och nätfiskeattacker och ger skydd även när endpoint är offline.

Mönster
Skanning och kontroll av mobila applikationer

Hjälper till att bedöma applikationens säkerhets- och integritetsställningar. Tillåter detektering av program som inte uppfyller kraven och upprätthåller en lista över tillåtna program och versioner. Det gör det möjligt för varje företag att utforma sin egen policy för efterlevnad av applikationer, bygga en katalog över godkända appar och versioner och övervaka slutpunkter genom den.

Med Application Vetting kan organisationer utlösa åtgärder (lokalt på MTD eller via MDM) på applikationsdetekteringar utanför efterlevnad.

Mönster
Hotjakt på Android-, iOS- och Chromebook-applikationer

I likhet med traditionella endpoints kan inte alla uppgifter utföras lokalt på den mobila enheten. För att tillhandahålla omfattande säkerhet utför GravityZone Security for Mobile molnbaserad djupanalys, som levererar detaljerade tekniska rapporter om de analyserade applikationerna och ger säkerhetsteam insyn i andra versioner av applikationen som analyseras av systemet, oavsett om de upptäcktes i sin miljö.

Detta tillvägagångssätt gör det möjligt för organisationer att få insikt i efterlevnad och sekretessrelaterade metoder för alla applikationer som körs inom deras verksamhet.

Mönster
Skydd mot nätfiske

Med e-post som det främsta attackmediet för nätfiskeattacker (90 %) och 60 % av e-postmeddelanden som öppnas på mobila enheter är det uppenbart att en nätfiskelösning på själva mobilenheten är obligatorisk.

GravityZone Security for Mobile erbjuder skydd mot nätfiske på alla plattformar som stöds (iOS, Android) och lokalt VPN på enheten för realtidsbearbetning av trafik utan att förlita sig på en extern tjänst, vilket effektivt förhindrar nätfiskeattacker.

Mönster
Synlighet hela vägen

Förutom att övervaka sårbarheter på din enhet och tillhandahålla MITRE-kartläggning, ger GravityZone Security for Mobile även  insyn i förståelse när det kan vara en bra tid att förnya några av dessa ”ej uppdateringsbara” enheter.

Mönster
GravityZone-tillägg

Security for Mobile är ett molntillägg med mobila agenter för iOS och Android (Android-agenter stöder också Chromebooks) och ett chrome-tillägg för att säkra chrome-tillägg på Chromebooks.

Bitdefender går samman med Horangi Cyber Security

Bitdefender utsedd till ledare inom Forrester Wave™: Endpoint Security, Q4 2023

Den oberoende rapporten utvärderade toppleverantörer och hur de står sig,vilket ,bekräftar, enligt vår åsikt att Bitdefender är en global ledare inom cybersäkerhet. Rapporten noterar att Bitdefender ”skiljer sig med sitt aggressiva förebyggande tankesätt”.

Branscherkännande

Bitdefender är erkänt av branschanalytikerföretag och oberoende testorganisationer.

  • Gartner logo
  • FORRESTER
  • Gartner Customer Choice 2023
  • Mitre Engenuity
  • AV Test
  • av comparatives

OS-täckning och systemkrav

Minsta operativsystemversion är iOS 11 eller Android 5.1. ​

Systemkrav för GravityZone Security for Mobile Agents

Minsta operativsystemversion är iOS 11 eller Android 5.1.

Den lokala VPN-nätverket (Virtual Private Network) kräver iOS 11 och senare eller Android 6 och senare.

En 64-bitarsversion av enheten krävs för iOS-enheter.

För fullständigt stöd för Knox-enhetsåtgärder krävs Android version 7 och Knox version 2.7 eller senare.​

Internetanslutning krävs för hotrapportering, konfigurationsuppdateringar, versionsuppdateringar och djup hotanalys i molnet.​

Android-stöd för Chromebook kräver att Chromebook har stöd för Android-appar och Google Play Store.

En lista över Chromebook-enheter som stöder Android-appar finns här.

Systemkrav för GravityZone Security for Mobile Management Console

Webbläsare som stöds (kräver HTML 5):

·    Chrome - Rekommenderad aktuell version

·    Safari nuvarande version (ej testad)

·    Firefox nuvarande version (ej testad)​

MDM-system

·  VMWare Workspace ONE UEM MDM 8.3

​·  BlackBerry Dynamics : BlackBerry Dynamics 1.0

·  BlackBerry’s UEM MDM (BES) 12.7 UEM

·  Business Concierge MDM 12.3

·  Citrix MDM 10.4

·  IBM MaaS360 10.65

·  MobileIron MDM Core 8 Cloud (aktuell version)

·  SOTI MobiControl 14.1

·      MDM-systemlösenord: Använd inte ett kolon (:) i MDM-lösenordsfältet, eller använd ”lösenord” som lösenordsvärde.

·      SIEM:  Alla SIEM som har en JSON Syslog-ingångsfunktion​

 

Är GravityZone Security for Mobile en MDM- eller MTD-lösning?

GravityZone Security for Mobile är en mobil hotförsvarslösning (MTD), inte en mobil enhetshantering (MDM). MDM-lösningar ger enhetshanteringsfunktioner för fjärrstyrning, spårning och kryptering av enheter och för att genomdriva policyer (t.ex. torka eller låsa enheten om den tappas bort eller stulen).

GravityZone Security for Mobile upptäcker kända och okända hot genom att analysera beteendet hos en mobil enhet och kan exakt identifiera mobila systemavvikelser, applikationer som beter sig som skadlig kod, avvikande nätverkstrafik och avancerade nätfiskeattacker.

Dessutom levereras maskininlärningen på enheten, vilket säkrar den även om slutpunkten inte är ansluten till nätverket.

Hur hanterar GravityZone Security for Mobile integritetsproblem?

GravityZone Security for Mobile har ett integritetscentrerat tillvägagångssätt, som säkerställer att användarna har en klar förståelse för de data som samlas in och används för hotinformation genom anpassningsbara användarinställningar och transparent synlighet.

Genom att utföra detektering direkt på enheten eliminerar GravityZone Security for Mobile behovet av att skicka privat information till molnet, vilket säkerställer att användarnas integritet upprätthålls.

Hur skaffar jag GravityZone Security for Mobile?

GravityZone Security for Mobile är ett valfritt molntillägg tillgängligt för någon av Bitdefenders GravityZone-slutpunktslösningar (GravityZone Business Security, GravityZone Business Security Premium, GravityZone Business Security Enterprise, GravityZone-säkerhet för arbetsstationer, GravityZone-säkerhet för servrar, MDR Foundations, MDR Premium, MDR Enterprise) och GravityZone Cloud MSP Security.

Det går att köpa online eller via någon av våra betrodda partners.

Hur förnyar jag min GravityZone Security for Mobile-licens?

Du kan förnya online eller via en partner, det som passar dig bäst. För mer information klicka här .

Integrerar GravityZone Security for Mobile med MDM/UEM?

Ja, GravityZone Security for Mobile kan integreras med MDM för bättre skydd och enklare distribution.

GravityZone Security For Mobile produktdatablad
Datablad

Datablad för GravityZone Security For Mobile

läs mer
läs mer Lösningar i korthet

Kort om GravityZone Security for Mobile Solution

läs mer