Bitdefender Föräldrakontroll Uppgradering på iOS: Steg-för-steg-guide

iPhone och iPads som kör iOS 15 och nyare versioner och som redan är utrustade med Bitdefender Parental Control får den uppgraderade versionen via automatisk uppdatering. När du har öppnat den uppgraderade Bitdefender Parental Control-appen på ditt barns enhet måste du ställa in den nya versionen så att den fungerar korrekt. Den här artikeln innehåller en steg-för-steg-guide för att bevilja nödvändiga behörigheter för att den nya Parental Control-appen ska kunna köras på iOS.

Steg 1: Ge VPN-behörigheter

Först måste du tillåta VPN-åtkomst för att filtrera onlineinnehåll på ditt barns enhet. Tryck på "Nästa" och tryck sedan på knappen "Tillåt" två gånger i rad för att lägga till VPN-konfigurationer.

Bitdefender Parental Control upgrade on iOS - Next Allow VPN Allow VPN Configurations

Steg 2: Ställ in platsdelning

För att hjälpa till att hitta ditt barns iOS-enhet i ditt Bitdefender-konto trycker du sedan på "Nästa" och väljer "Tillåt".

Set up Location sharing Allow Location access

Steg 3: Ställ in skärmtid

Slutligen ställer du in skärmtid för att förhindra att barnet raderar föräldrakontrollappen och för att övervaka internet- och appanvändningen på deras enhet. Tryck på "Nästa".

Parental Control upgrade: Screen Time

Steg 4: Ta bort profiler för hantering av mobila enheter

Om det finns några Mobile Device Management-profiler på barnets iOS-enhet kommer du att bli ombedd att ta bort dem. Välj "Ta bort profiler".

Parental Control upgrade on iOS: Remove Profiles

I iOS-inställningsappen går du till ⚙︎ Allmänt, bläddrar sedan ner och trycker på avsnittet "VPN & Enhetshantering".

⚙︎ VPN & Device Management

Tryck på varje post i avsnittet MOBILENHETSHANTERING > välj "Ta bort hantering". Upprepa tills det inte finns några fler MOBILE DEVICE MANAGEMENT-poster kvar.

MOBILE DEVICE MANAGEMENT Remove Management

Steg 5: Ställ in Apple Family Control

Öppna Bitdefender Parental Control-appen igen för att återuppta installationen efter att ha raderat alla profiler. På skärmen "Konfigurera Apple Family Control" trycker du på "Lär dig hur" och följer steg-för-steg-guiden för att ställa in skärmtid.

Parental Control upgrade on iOS: Set up Apple Family Control

När du har konfigurerat Apple Family Control på både din enhet och ditt barns enhet går du tillbaka till Bitdefender Parental Control-appen. Välj "Jag har konfigurerat Apple Family Control", tryck på "Fortsätt" och tryck sedan på "Tillåt" när du uppmanas att ge åtkomst till skärmtid.

I have configured Apple Family Control Allow Screen Time access

Steg 6: Slutför installationen

Alla tre behörigheterna (VPN, Plats, Skärmtid) kommer att visa en grön bock. Tryck på "Slutför installation" följt av "Klar" för att avsluta installationen av Bitdefender Parental Control.

Parental Control upgrade on iOS: Finish setup Bitdefender Parental Control upgrade on iOS: Done

När du har slutfört dessa steg på barnets iOS-enhet är uppgraderingen klar.

Som förälder kan du nu övervaka ditt barns onlineaktiviteter och visa användningsstatistik via instrumentpanelen för föräldrakontroll på webbsidan Bitdefender Central.