Hur konfigureras ett säkert ställe i Föräldrakontroll

För att vara säker på att ditt barn går till vissa platser kan du göra en lista över säkra och osäkra platser. Varje gång han går in i enbart i ett fördefinierat område visas en meddelande i Föräldrakontroll app som ber om han att bekräfta han är säker. Om ingen bekräftelse ges av ditt barn, kan du fortfarande se historiken om hans plats alltigenom via sin profil i ditt Bitdefender-konto.

Så här konfigurerar du en plats:

1. Logga in på ditt Bitdefender Central-konto och gå till Föräldrakontroll fönstret.

2. Klicka på barnets profilkort.

3. Välj Barnplats.

4. Om du inte redan har tilldelat en mobilenhet för barnet, klicka på VÄLJA ENHETER och välj sedan en enhet som du vill konfigurera.

5. Gå till fliken Områden och klicka på LÄGG TILL OMRÅDE.

6. Välj typ av plats: SÄKER eller BEGRÄNSAD.

7. Klicka på det specifika området på den visade kartan. Du kommer att se en grön cirkel.

8. Skriv ett giltigt namn för området.

9. Ställ in det intervall som ska tillämpas för övervakning från Radie menyn.

10. Tryck på LÄGG TILL OMRÅDE.

Obs! Platsspåraren kan användas för övervakning av Android- och iOS-enheter som har Föräldrakontroll -appen installerad.

Platsen uppdateras varje 5: e sekund, så du kan spåra den om den är på farten. Ackuratessen av platsen beror på hur Bitdefender kan bestämma det:

• Om GPS är aktiverad på enheten kan dess plats identifieras inom några meter så länge som den ligger inom GPS-satelliterna (dvs inte inne i en byggnad).

• Om enheten är inomhus kan dess plats bestämmas inom tiotals meter om Wi-Fi är aktiverat och det finns trådlösa nätverk tillgängliga inom sitt område.

• Annars kommer platsen att bestämmas med endast information från mobilnätverket, vilket kan erbjuda en noggrannhet som inte är bättre än flera hundra meter.