Hur installeras Bitdefender Lite tillsammans med andra säkerhetslösningar

Att ha två eller flera säkerhetslösningar installerade samtidigt kan ha en negativ inverkan på din dator. Symtomen kan inkludera men är inte begränsade till försämrad prestanda, systemkrascher och programvarufel.

Innan du installerar antimalwareprogram ska du kontrollera att du inte redan har en antimalwareprodukt på din dator. Om du gör det måste du ta bort den produkt du inte vill ha innan du installerar den nya. Det kan orsaka problem på din dator att ha två olika antimalwareprodukter installerade och körs samtidigt. (Microsoft)

Under installationen identifierar Bitdefender andra säkerhetsprodukter som tidigare installerats. För att säkerställa att dessa olika säkerhetslösningar inte kommer att orsaka problem rekommenderas du att avinstallera dem.

Vid denna tidpunkt kan du frestas att behålla alla säkerhetslösningar som en försvarsmekanism i flera lager.

I vissa fall tillåter Bitdefender att du använder två eller flera säkerhetslösningar på en enda dator genom att endast ladda en nedkladda version: Bitdefender Security Lite. De funktioner som inte kan fungera parallellt med en annan säkerhetslösning kommer dock inte att fungera. På det här sättet kan du använda alla säkerhetsappar utan överdrift av systemet. Bitdefender Security Lite ger en minimal skanning och reserverar dina andra säkerhetsappar för aktivt övervakning av systemet.

Om du bestämmer dig för att behålla den befintliga appen och väljer Bitdefender Security Lite kommer Bitdefender-huvudgränssnittet att markeras med en etikett som markerar att din enhet inte är helt skyddad av Bitdefender så länge den är installerad tillsammans med en annan säkerhetsprodukt.

För att låsa upp de saknade funktionerna aktiverar du bara skyddet direkt från produkten:

1. Klicka på Aktivera Skydd på höger sida av Bitdefender-gränssnittet.

2. Välj Fortsätt på skärmen Aktivera komplett skydd.

3. Välj knappen Avinstallera bredvid varje inkompatibelt program i listan.

Följ sedan stegen på skärmen.