Skanna systemet för säkerhetsrisker

Ett viktig steg för att skydda din enhet mot skadliga aktiviteter och program är att se till att operativsystemet och de appar du regelbundet använder är uppdaterade. Dessutom måste starka lösenord (lösenord som inte enkelt kan gissas) konfigureras för varje Windows-användarkonto och för de Wi-Fi-nätverk du ansluter till, för att förhindra obehörig fysisk åtkomst till din enhet.

Skanna systemet för säkerhetsrisker:

1. Klicka på Skydd på navigeringsmenyn i Bitdefender-gränssnittet.

2. I rutan SÅRBARHET klickar du på Öppna.

3. På fliken Sårbarhetsskanning klickar du på Starta skanning och vänta på att Bitdefender kontrollerar ditt system för sårbarheter. De upptäckta sårbarheterna är grupperade i tre kategorier:

OPERATIVSYSTEM

• Operativsystemssäkerhet

Ändrade systeminställningar kan påverka din enhet och dina data så att varningar inte visas när programfiler gör ändringar i ditt system utan ditt godkännande eller när MTP-enheter såsom telefoner eller kameror ansluter och öppnar olika operationer utan din vetskap.

• Kritiska Windows-uppdateringar

En lista över kritiska Windows-uppdateringar som inte är installerade på datorn visas. En systemomstart kan krävas för att Bitdefender ska avsluta installationen. Observera att det kan ta en stund att installera uppdateringarna.

• Svaga Windows-konton

Du kan se den ändrade listan över Windows-användarkonton på din enhet, och skyddsnivån deras lösenord håller. Du kan välja mellan att be användaren ändra lösenordet vid nästa inloggning eller ändra lösenordet själv direkt. Ange ett nytt lösenord för systemet genom att välja Byt lösenord nu. För att skapa ett starkt lösenord rekommenderar vi att du använder en kombination av versaler och gemener, siffror och specialtecken (som till exempel #, $ eller @).

 

APPLIKATIONER

• Webbläsarsäkerhet

Ändring av enhetens inställningar som gör att du kan köra filer och program som laddas ner via Internet Explorer utan någon integritetsvalidering som kan leda till att din enhet komprometteras.

• Programuppdateringar
Klicka på namnet i listan för att se information om den app som måste uppdateras. Om en app inte är uppdaterad klickar du på Ladda ner ny version för att hämta den senaste versionen.

 

NÄTVERK

• Nätverk och behörigheter

Ändrade systeminställningar såsom automatisk anslutning till öppna hotspot-nätverk utan din vetskap eller ej tvingad kryptering på utgående säker kanaltrafik.

• Wi-Fi-nätverk och routrar

Klicka på namnet i listan för att läsa mer om det trådlösa nätverk och den router du är ansluten till. Om det rekommendera att du ställer in ett starkare lösenord för ditt hemmanätverk ska du se till att följavåra anvisningar, så att du kan fortsätta vara ansluten utan att oroa dig om din integritet. När andra rekommendationer är tillgängliga följer du angivna instruktioner för att se till att hemnätverket förblir säkert för hackares nyfikna ögon.