Bitdefender Anti-Theft: Lokalisering visar en felaktig adress

Stöldskydd är en Bitdefender-funktion som kan hjälpa dig att lokalisera, låsa eller torka dina Windows-bärbara datorer och Android-smartphones eller surfplattor på distans. I den här artikeln visar vi dig vad du ska göra om Bitdefender Anti-Theft inte kan hitta din enhet, eller om den visar enheten på en annan plats.

Varför visar det mig fel plats?

På Windows-datorer är stöldskyddskommandona internetberoende. Platsen bestäms inom tiotals meter om datorn är ansluten till Wi-Fi. Med en trådbunden anslutning är det lite knepigt eftersom internetleverantören (ISP) är inblandad i denna ekvation. För vissa kunder, särskilt de som har en statisk IP, visar ISP vanligtvis platsinformationen (gata, nummer osv.). För andra kommer nätverkskonfigurationen som implementeras av Internetleverantören att visa en ungefärlig plats, t.ex. platsen för datacentret eller huvudvägen som kan vara mil bort från din faktiska position.

På Android-enheter är platstjänster beroende av antingen mobiltorn eller GPS. Bitdefender Anti-Theft behöver minst tre för att triangulera positionen exakt. Stöldskyddsfunktionen måste också vara aktiverad och konfigurerad i Bitdefender Mobile Security för att den ska fungera.

För att platskommandot ska fungera måste Windows- eller Android-enheten vara ansluten till Internet och Bitdefender är fortfarande installerad på den. Om den dåliga killen som stal din enhet formaterar Windows eller återställer Android till fabriksinställningarna kommer du inte att kunna hitta den längre.

Hur kan jag förbättra min plats noggrannhet?

Det bästa sättet att förbättra noggrannheten för din platsinformation är att göra följande:

• Har du en trådbunden anslutning via en router? Om ja, aktivera Wi-Fi på din Windows-dator. Den här artikeln visar hur du ansluter till ett Wi-Fi-nätverk för internetåtkomst.

• Använder du en VPN-anslutning? Om ja, koppla bort VPN. VPN döljer din riktiga IP-adress som förhindrar Bitdefender Anti-Theft från att hitta rätt plats för din enhet.

• Se till att platsbehörigheten är aktiverad. Den här artikeln hjälper dig att aktivera Windows-platsinställningar. Den här artikeln förklarar hur du kan förbättra din platsens noggrannhet på Android-enheter.

För att avsluta, för att bestämma den exakta platsen måste Bitdefender vara installerad på enheten, Wi-Fi-aktiverat, stöldskyddstillstånd beviljat på Android, mobildata och GPS aktiverat på Android-enheter som har GPS-tjänster.