Hur man ställer in och använder tvåfaktorsautentisering i Bitdefender Password Manager

Bitdefender Password Manager innehåller en 2FA-funktion (Two-Factor Authentication) som låter dig lagra 2FA-koder och automatiskt generera tidsbaserade engångslösenord (TOTP) för dina onlinekonton.

Bitdefender Password Managers 2FA-funktion erbjuder flera funktioner som är utformade för att förbättra din användarupplevelse:

1. 2FA Vault: Ett dedikerat utrymme där du kan se alla dina sparade konton med 2FA aktiverat.
  2. 2FA-ikon: Du kan växla mellan kontolistvyn och 2FA-valvet med hjälp av ikonen som finns bredvid sökfältet i kontolistvyn. 2FA
  3. Rullgardinsmeny: När du lägger till eller redigerar ett konto ser du en rullgardinsmeny märkt "Tvåfaktorsautentisering". Här kan du ställa in och hantera 2FA för dina konton.
  4. Popup-fönster för autofyll: Ett popup-fönster visas för att hjälpa dig att ange 2FA-koden på webbplatser.

pop-up

Använda 2FA i Bitdefender Password Manager

Så här ställer du in och använder 2FA i Bitdefender Password Manager:

Ställa in 2FA

Det finns inget automatiskt sparande av 2FA-inställningsnycklar. 2FA-inställningar måste ställas in manuellt för varje konto:

1. Öppna Bitdefender Password Manager → Konton → Lägg till konto/Redigera.
  2. Expandera rullgardinsmenyn "Tvåfaktorsautentisering".
  3. Ange en giltig 2FA-kod för ditt konto i fältet "Nyckel".
  4. När du har sparat ändringarna kommer 2FA-koden att visas i 2FA-valvet.

Visa TOTP-koder

• Om du har konfigurerat 2FA för ett konto kan du visa det tidsbaserade engångslösenordet (TOTP) på skärmen "Redigera konto". Rullgardinsmenyn för tvåfaktorsautentisering öppnas automatiskt för sådana konton.

TOTP

Automatisk generering av TOTP

1. Bitdefender Password Manager genererar automatiskt ett nytt TOTP var 30:e sekund.
  2. Du kan övervaka nedräkningen i vyn "Redigera konto" under rullgardinsmenyn 2FA och i 2FA-valvet nära sökfältet.
  3. När nedräkningen återställs genereras ett nytt TOTP.

AngeTOTP-koder

• Bitdefender Password Manager fyller automatiskt i TOTP för en specifik webbplats.
  • Alternativt kan du kopiera och klistra in TOTP-koden från vyn "Redigera konto", 2FA-valvet, snabbmenyn eller popup-fönstret för autofyllning.

Ta bort TOTP-koder

• Om du vill ta bort en TOTP-kod som är associerad med ett konto expanderar du menyn Tvåfaktorsautentisering och klickar sedan på papperskorgsikonen bredvid den visade 2FA-verifieringskoden.

När du tar bort ett konto med aktiverad 2FA raderas den sparade 2FA-nyckeln för det kontot permanent och kan inte återställas.

Stöd för webbläsare och mobila enheter

Bitdefender Password Managers 2FA-funktion varierar något beroende på vilken plattform du använder:

Chrome, Edge

• I Chrome och Edge hittar du en knapp för QR-kodsläsare i rullgardinsmenyn "Tvåfaktorsautentisering", bredvid inmatningen för 2FA-inställningsnyckeln.
  • När du klickar på knappen skannas den aktuella webbsidan efter QR-koder. Om den upptäcker en QR-kod som innehåller 2FA-inställningsnyckeln fylls koden automatiskt i i motsvarande fält.

2FA in Bitdefender Password Manager

Firefox, Safari

• I Firefox och Safari finns ingen knapp för skanning av QR-koder. 2FA-koden måste anges manuellt.

Android, iOS

• Mobila plattformar har en knapp för att skanna QR-koder, men den fungerar på ett annat sätt.
  • När du trycker på QR-knappen öppnas enhetens kamera, och när du riktar den mot en QR-kod som innehåller 2FA-inställningsnyckeln läser skannern av koden och anger nyckeln automatiskt i det angivna fältet.