msedge.exe försökte upprätta en anslutning med hjälp av ett utgånget certifikat till bzib.nelreports.net | deff.nelreports.net

Om du har fått meddelanden från Bitdefender om bzib.nelreports.net och deff.nelreports.net i samband med Microsoft Edge behöver du inte oroa dig! Dessa varningar är avsedda att säkerställa din säkerhet online och indikerar inte några hot från skadlig kod på din enhet.

 

Vad handlar dessa meddelanden om?

Meddelanden om misstänkt anslutningsblockering säger:

"msedge.exe försökte upprätta en anslutning med ett utgånget certifikat till bzib.nelreports.net. Vi blockerade anslutningen för att skydda dina data eftersom webbplatser måste förnya sina certifikat med en certifikatutfärdare för att hålla sig uppdaterade, och föråldrade säkerhetscertifikat utgör en risk."

Och

"msedge.exe försökte upprätta en anslutning med ett utgånget certifikat till deff.nelreports.net. Vi blockerade anslutningen för att skydda dina data eftersom webbplatser måste förnya sina certifikat med en certifikatutfärdare för att hålla sig uppdaterade, och föråldrade säkerhetscertifikat utgör en risk."

If you’ve been receiving notifications from Bitdefender regarding bzib.nelreports.net and deff.nelreports.net in relation to Microsoft Edge, fret not!

Bitdefenders Online Threat Prevention-modul utlöser dessa varningar när försök görs att komma åt en webbplats som har utgångna SSL-certifikat. SSL-certifikat krypterar data som utbyts mellan en användares webbläsare och en webbplats, vilket garanterar en säker och privat anslutning genom att validera webbplatsens identitet och skydda känslig information. När certifikat löper ut kan det utgöra en potentiell risk.

Meddelandena du ser är en proaktiv åtgärd av Bitdefender för att blockera anslutningar till webbplatser som saknar ett giltigt SSL-certifikat. Vanligtvis kan dessa varningar dyka upp när du besöker webbplatser med många annonser eller vissa analysföretag vars certifikat har löpt ut.

 

Kontrollera certifikatets status

För att försäkra dig om att dessa meddelanden är legitima kan du kontrollera SSL-certifikatstatusen för webbplatser via plattformar som https://www.sslshopper.com/. Detta kan ge dig ytterligare information om säkerhetsstatusen för de nämnda webbplatserna.

 

Söker ytterligare hjälp

Vi är medvetna om att flera användare har tagit upp frågor om detta certifikatproblem på Microsofts forum. Det är troligt att Microsoft redan arbetar på en lösning, och vi förväntar oss att en fix kommer att släppas i sinom tid. Du kan följa den pågående diskussionen och framstegen i detta ärende via den här länken: https://answers.microsoft.com/en-us/microsoftedge/forum/all/what-is-bzibnelreportsnet-and-deffnelreportsnet-in/747c0517-f9d5-4ab6-b11f-cce0defd5f50

Under tiden, om du behöver ytterligare hjälp eller information som är specifik för Microsoft Edge, kan du kontakta Microsoft Support Team direkt via den här länken: https://support.microsoft.com/contactus/

 

Kom ihåg att dessa meddelanden är en proaktiv åtgärd från Bitdefender för att säkerställa din säkerhet online. Din datasäkerhet är en prioritet, och dessa varningar syftar till att förhindra potentiella risker i samband med utgångna SSL-certifikat.