Hur kan jag avinstallera Bitdefender Virus Scanner på Mac?

I den här artikeln visar vi hur du enkelt avinstallerar Bitdefender Virus Scanner från macOS. Det kommer ofta en tid när du helt enkelt inte behöver behålla en app. Att avinstallera ett program från en Windows-dator är ett enkelt steg för många användare - nybörjare eller på expertnivå - och det går ännu smidigare på en Mac. Oavsett anledning visar vi dig exakt hur du avinstallerar Bitdefender Virus Scanner från din Mac på bara några sekunder.

Avinstallera Bitdefender Virus Scanner

För att avinstallera Bitdefender Virus Scanner kan du antingen gå över till denna Apple-handledning som förklarar hur du raderar nästan alla appar på din Mac eller följa de steg som beskrivs nedan.

1. Klicka först på ett tomt område på skrivbordet eller klicka på Finder längst ner till vänster i Dockan. Finder är ikonen som ser ut som en blå kvadrat med ett leende ansikte.

Använd Finder för att hitta och avinstallera Bitdefender Virus Scanner

2. Klicka sedan på längst upp till vänster på skärmen, i menyraden, och välj Program i menyn.

Så här avinstallerar du Bitdefender Virus Scanner på macOS

Alternativt kan du också klicka på Program i sidofältet i det fönster som dyker upp på skärmen när du öppnar Finder-ikonen.

3. I mappen Program finns alla appar som du någonsin har installerat på din Mac. Välj Bitdefender Virus Scanner Bitdefender Virus Scanner i listan över installerade program.

4. Dra sedan appen Bitdefender Virus Scanner till ikonen Papperskorg som finns längst ner till höger i Dock.

Alternativt kan du högerklicka på Bitdefender Virus Scanner och välja Flytta till papperskorgen.

Avinstallera Bitdefender Virus Scanner genom att flytta den till papperskorgen.

Denna sista åtgärd tar bort programmet Virus Scanner. Så enkelt är det!

Om du har följt alla instruktioner som du fick i den här korta guiden har du lyckats avinstallera Bitdefender Virus Scanner. Om du vill använda Bitdefender Virus Scanner igen på din Mac efter att ha raderat appen kan du installera om den från App Store.

Frigöra extra lagringsutrymme

Om du vill frigöra extra lagringsutrymme som du hellre vill tilldela på nytt på din Mac kan du också ta bort mappen ~/Library/Application Support/Bitdefender Virus Scanner efter att du tagit bort appen Bitdefender Virus Scanner.

ⓘ Obs: Innehållet i mappen ~/Library/Application Support/Bitdefender Virus Scanner används inte av någon annan app och kan raderas säkert för att frigöra utrymme på hårddisken.

Så här kan du ta bort mappen Bitdefender Virus Scanner:

1. Klicka igen på Finder längst ner till vänster i din Dock.

Använd Finder för att hitta och avinstallera Bitdefender Virus Scanner

2. Klicka nu på längst upp till vänster på skärmen, i menyraden, och välj den här gången Gå till mapp i menyn.

Gå till mapp

3. Skriv ~/Library/Application Support och klicka sedan på Gå-knappen eller tryck på ↵ Return / Enter-tangenten på ditt tangentbord.

~/Library/Application Support

4. Från mappen Application Support som öppnas på skärmen drar du mappen som heter Bitdefender Virus Scanner till papperskorgen.

5. I slutet ska du se till att tömma Papperskorgen. Den här metoden brukar frigöra cirka 300 MB lagringsutrymme.