Hur man avinstallerar Bitdefender Antivirus for Mac

Om du vill avinstallera Bitdefender Antivirus for Mac i macOS hittar du här en enkel avinstallationsmetod. Det kommer ofta en tid då du helt enkelt inte behöver ha ett program installerat. Borttagningen av Bitdefender Antivirus för Mac kan vara en enkel och snabb process. Att avinstallera ett program från en Windows-dator kan vara ett enkelt steg för många användare (nybörjare eller experter), men det kan vara lite annorlunda när du har att göra med ett macOS-system. Oavsett anledning visar vi dig exakt hur du framgångsrikt avinstallerar Bitdefender Antivirus för Mac.

Ta bort Bitdefender Antivirus for Mac genom att följa dessa steg:

1. Minimera alla öppna fönster och klicka på en tom plats på skrivbordet. Eller klicka på Finder längst ner till vänster i Dock (Finder är ikonen som ser ut som en blå kvadrat med en smiley).

Finder

2. Klicka därefter på längst upp till vänster på skärmen i menyraden och välj Program i menyn.

Hur man avinstallerar Bitdefender Antivirus for Mac

3. Öppna Bitdefender-mappen.

Hur man avinstallerar Bitdefender Antivirus for Mac

4. Dubbelklicka på BitdefenderUninstaller i mappen Bitdefender.

Hur man avinstallerar Bitdefender Antivirus for Mac

5. Ett nytt fönster dyker upp. Markera först rutan Bitdefender Antivirus for Mac. Välj sedan Avinstallera Antivirus och VPN och klicka på Avinstallera -knappen längst ner i fönstret.

Obs: Om du bara vill ta bort Bitdefender VPN-appen väljer du Avinstallera endast VPN.

Hur man avinstallerar Bitdefender Antivirus for Mac

6. Bekräfta processen genom att ange administratörslösenordet.

admin

Avinstallationen börjar.

Hur man avinstallerar Bitdefender Antivirus for Mac

7. När processen är klar klickar du på knappen Stäng. En webbsida öppnas där du uppmanas att fylla i en enkät. Din feedback skulle vara mycket uppskattad. Om du inte har tid kan du helt enkelt stänga sidan.

Hur man avinstallerar Bitdefender Antivirus for Mac

8. Gå till Macintosh HD > Library och flytta Bitdefender-mappen till papperskorgen. Du kommer att bli ombedd att ange administratörslösenordet igen.

9. Om du fortfarande har Bitdefender-ikonen i din Dock, högerklicka på den, välj Alternativ > och klicka sedan på Ta bort från Dock.

Ta bort från Dock

ⓘ Obs: Skanningsloggarna, karantänen och andra filer kommer att finnas kvar i Macintosh HD > Library > Application Support > Antivirus for Mac. Om du har viktiga filer som har hamnat i karantän måste du installera om Bitdefender för att få tillbaka dem. Annars kan du flytta hela mappen Antivirus for Mac till Papperskorgen tillsammans med alla andra Bitdefender-mappar.

Library

10. När du har avinstallerat Bitdefender ska du kontrollera att alla Kernel-tillägg har tagits bort genom att öppna mappen /Library/Extensions/

Ta bort följande Kernel-tillägg om du hittar dem på den tidigare nämnda platsen:

• FileProtect.kext
  • SelfProtect.kext
  • TMProtection.kext

uninstall BD EN 9

Om du har lyckats följa alla steg som du fick i den här korta guiden har du framgångsrikt lyckats avinstallera Bitdefender Antivirus för Mac.

Om avinstallationen stöter på oväntade fel och du behöver ytterligare vägledning för att ta bort appen från din Mac kan du få tillgång till denna vänliga guide som hjälper dig att göra det - Hur man avinstallerar Antivirus för Mac om standardavinstallationsprogrammet inte fungerar.

Om du vill installera en ny kopia av Bitdefender Antivirus för Mac följer du stegen i den här artikeln - Hur du installerar Bitdefender Antivirus för Mac.