Så här hindrar du Bitdefender Webbskydd från att blockera en säker webbplats

I den här artikeln får du steg för steg instruktioner om hur du kan komma åt en säker webbplats som blockerats av Bitdefender.

Farlig sida blockeras

Bitdefender skyddar dig mot cyberattacker genom en uppsättning funktioner som skannar olika områden på din enhet. En av funktionerna, Webbskydd (FÖREBYGGANDE AV ONLINEHOT), är utformad för att skanna all webbtrafik och blockera allt skadligt innehåll - infekterade webbadresser, opålitliga webbsidor, bedrägliga länkar och phishinglänkar.

När du försöker besöka en webbplats som klassificeras som osäker blockeras webbplatsen och en varning visas i webbläsaren. Varningen innehåller information som sidans URL och det upptäckta hotet.

Förutom webbsidor kan Bitdefender blockera onlineprogram som spel, tjänster och verktyg om de får tillgång till en skadlig länk eller IP-adress i bakgrunden. Du får alltid ett popup-meddelande "Hot upptäckt" på skärmen när Bitdefender blockerar något.

I mycket sällsynta fall kan Bitdefender blockera en säker webbplats om den uppvisar misstänkt beteende som liknar verkliga cyberhot. Om du vill kringgå Bitdefender webbskydd och besöka en blockerad webbplats som du vet inte är infekterad måste du välja en av de tre metoderna nedan.

Hur du hindrar Bitdefender från att blockera en säker webbplats - 3 enkla metoder

Metod 1 - Klicka på "Jag förstår riskerna, ta mig dit ändå" längst ner i varningen som visas på den blockerade webbplatsen. Denna åtgärd gör att du kan komma åt webbplatsen endast en gång. Om du besöker webbplatsen igen senare kommer den att blockeras igen av Bitdefender.

Jag förstår riskerna

Metod 2 - Skicka in en begäran till Bitdefender-laboratoriet om att åtgärda den felaktiga blockeringen av webbplatsen. När det har bekräftats korrigeras falska larm inom några timmar via automatisk uppdatering av Bitdefender.

Aviseringar - Bitdefender Central

Du hittar URL:en för den blockerade webbplatsen i avsnittet Aviseringar i ditt Bitdefender Central-konto. Klicka på meddelandeklockan i det övre högra hörnet och gå sedan till posten "En skadlig webbadress blockerades" / "Hot blockerades" för att se hotlänken.

Alternativt, på Windows -datorer, hittar du också webbadressen till den blockerade webbplatsen i avsnittet Aviseringar i Bitdefender -säkerhetsprodukten installerad på din enhet, under fliken KritiskInfekterad webbsida upptäckt. Här är ett exempel:

Aviseringar - Bitdefender Total Security

Metod 3 - Lägg till den legitima webbplatsen i listan över undantag.

Det här alternativet är tillgängligt på Mac- och Windows-datorer. Vissa webbplatser kan vara farliga, så endast webbplatser som du litar helt och hållet på bör läggas till i den här listan. Om du vill lägga till en säker webbplats i listan Undantag väljer du ett av följande alternativ:

Efter att ha följt stegen i den här guiden bör du återfå åtkomst till webbplatsen, IP -adressen eller onlineappen.