Webbskydd stängs ofta av på Android-telefoner. Vad kan jag göra?

Webbskydd har inaktiverats av en annan tjänstDen här artikeln visar hur du förhindrar att Bitdefender Mobile Securitys Webbskyddsfunktion ständigt inaktiveras på vissa Android-telefoner och surfplattor. Ibland, även efter att webbskydd har återaktiverats manuellt, stänger det av sig själv kort därefter. När detta händer meddelar Bitdefender Mobile Security för Android dig att « Webbskydd har inaktiverats av en annan tjänst. Slå på den för att få onlineskydd. »

Varför stängs Webbskydd av hela tiden?

Webbskyddsfunktionen i Bitdefender Mobile Security för Android stängs av hela tiden eftersom enheten använder energisparläge för att spara batteri, vilket stoppar apparna som körs.

En stor del av bonusfunktionerna hos smartphones kretsar kring batteritid och prestandaoptimering. Det är av denna anledning som leverantörer packar batteribesparande funktioner med varje Android-version. Men vissa optimeringsmekanismer är så aggressiva att de dödar användbara bakgrundsappar när skärmen stängs av för att maximera din smartphones batteritid.

Detta påverkar de flesta appar som körs i bakgrunden. Mest drabbade är 3:e parts väckarklockor, automationsappar och speciellt appar som måste fungera även när du inte aktivt använder din smartphone. Den senare kategorin inkluderar även Bitdefenders webbskydd. Webbskydd förlorar den tillgänglighetsbehörighet som krävs för att fungera när Android-systemkraften stoppar bakgrundsapplikationer.

Det är därför en varning har implementerats som varnar om att en annan tjänst har inaktiverat webbsäkerhet och måste aktiveras igen.

Hur aktiverar jag Bitdefenders Webbskydd på Android?

Som framgått ovan orsakas problemet av en systemoptimeringsmekanism som tar bort den behörighet som krävs av webbskydd. Att lösa det kan vara olika beroende på enhet. Du kan antingen leta efter batterioptimering och utesluta (ta bort) Bitdefender Mobile Security-appen, eller leta efter några regler som kan hanteras på enhetsnivå för att hantera appar eller prioritera deras bakgrundsfunktionalitet.

Steg 1 - Uteslut Bitdefender från batterisparinställningar

Uteslutningsstegen kan variera beroende på telefon-/surfplattans märke.

Obs: Om det inte finns några instruktioner för ditt smartphonemärke eller din Android-version i listan nedan kan du kontrollera enhetens batteriinställningar eller energisparinställningar för att hitta en metod för att utesluta Bitdefender-appen, så att du alltid kan ha Webbskyddet aktiverat.

Som en sista utväg, överväg att kontakta telefontillverkaren för ytterligare vägledning och alternativa lösningar.

Steg 2 - Ge tillgänglighetsbehörighet till Bitdefender Mobile Security-appen

När du har tagit bort Bitdefender från dina batterisparinställningar måste du återställa Tillgänglighetsbehörigheten för att Web Protection ska fungera. Så här återaktiverar du Tillgänglighetsbehörigheten:

• Gå till Inställningar ⚙︎ på din Android-enhet.
  • Öppna avsnittet Tillgänglighet.
  • Välj Bitdefender Mobile Security i listan över nedladdade appar.

Webbskydd stängs av på Android-telefoner.

• Aktivera reglaget för Tillgänglighetsbehörighet för appen Bitdefender Mobile Security.

Webbskydd stängs av på Android-telefoner.

• Tryck på Tillåt - om du uppmanas - för att bekräfta ändringen. Tillgänglighetstjänsten krävs för skanning.

Webbskydd stängs av på Android-telefoner.

Steg 3 - Aktivera funktionen Webbskydd igen

Till sist slår du på funktionen Webbskydd igen så att appen Bitdefender Mobile Security kan skanna och blockera farliga webbplatser som nås i webbläsare.

Efter att ha implementerat alla steg i den här guiden bör webbskydd inte längre stängas av på din Android-enhet.