Search Advisor fungerar inte i Chrome, Firefox, Edge, Opera? Prova den här lösningen

Bitdefender Search Advisor utvärderar sökresultaten från fyra stora sökmotorer (Google, Bing, Baidu och Yahoo) för att varna för farliga webbsidor innan du får tillgång till dem. När du till exempel gör en Google-sökning kommer du att se en liten cirkel bredvid varje sökresultat som anger om Bitdefender anser att webbplatsen är tillförlitlig eller inte:

   Det här är en säker sida att besöka

!    Den här webbsidan kan innehålla farligt innehåll. Iaktta försiktighet om du besöker den

   Du bör inte besöka denna webbsida.

Om du inte ser kryssmarkeringarna i Chrome, Firefox, Edge eller Opera motorresultat som du ser i andra webbläsare, inaktivera HTTP/3-protokollet (QUIC).

 

Översikt

QUIC är namnet på ett experimentellt protokoll som skapats av Google. Det står för Quick UDP Internet Connection. Protokollet stöder en uppsättning multiplexade anslutningar över UDP och har utformats för att ge ett säkerhetsskydd som motsvarar TLS/SSL, tillsammans med minskad anslutnings- och transportlatens.

Vissa webbplatser filtreras inte eftersom de använder QUIC-protokollet. QUIC är inte ett standard-SSL-protokoll och Bitdefenders funktion för krypterad webbskanning har inte stöd för Windows-webbläsare med HTTP/3-protokollet (QUIC) aktiverat.

 

Inaktivera QUIC-protokollet om Search Advisor inte fungerar

Om Search Advisor inte fungerar följer du nedanstående steg för att inaktivera HTTP/3 (QUIC)-protokollet i den berörda webbläsaren:

När du har slutfört dessa instruktioner bör Bitdefender search advisor fungera i din webbläsare.