Webbskydd och VPN fungerar inte samtidigt i Bitdefender Mobile Security för iOS

Bitdefender Mobile Security för iOS erbjuder två viktiga funktioner: Webbskydd och VPN (Virtual Private Network). Dessa funktioner kan inte användas samtidigt på grund av deras operativa design. När den ena är aktiv kan den andra inte användas samtidigt, men de kan alterneras.

Webbskydd och VPN kan inte fungera samtidigt i Bitdefender Mobile Security för iOS                     VPN

Vad är Webbskydd?

Webbskydd är en funktion som automatiskt blockerar åtkomst till skadliga webbplatser. Det är utformat för att skydda användare från potentiella hot när de surfar på internet. Om en webbsida leder till en webbplats med nätfiske, bedrägerier eller skadlig kod blockerar Webbskydd omedelbart åtkomsten och visar en varning. Dessutom utökar det sitt skydd till appar som försöker komma åt skadliga domäner, vilket garanterar en säker surfupplevelse.

Förstå VPN

VPN-funktionen krypterar data som lämnar din iOS-enhet och erbjuder ett lager av integritet och säkerhet, särskilt när du är ansluten till offentliga Wi-Fi-nätverk. Det gör det möjligt för användare att komma åt geobegränsat innehåll och lägger till en nivå av anonymitet genom att maskera enhetens IP-adress. Det är dock viktigt att notera att VPN-funktionalitet i sig inte skyddar mot cyberhot.

Varför kan inte Webbskydd och VPN köras samtidigt?

På iOS använder webbskyddsfunktionen en VPN-profil för att aktivt skanna trafik och blockera skadligt innehåll i realtid. iOS begränsar användningen av flera VPN-appar samtidigt på grund av begränsningar i nätverkskonfigurationen och tillåter endast en VPN-tunnel åt gången. Följaktligen kan webbskydd och VPN inte fungera samtidigt. Om du aktiverar webbskydd medan VPN är aktivt kommer den befintliga VPN-sessionen att avbrytas och vice versa.

Använda Webbskydd och VPN växelvis

Användare kan växla mellan webbskydd och VPN baserat på deras specifika behov. Om webbskydd är aktiverat i Bitdefender Mobile Security för iOS kommer VPN att kopplas bort. När VPN-sessionen är avslutad kan användare aktivera webbskydd för surfsäkerhet.

Olika syften, separata funktioner

Det är viktigt att komma ihåg att webbskydd och VPN har olika syften. Webbskydd fokuserar på att skydda användare mot skadliga webbplatser och skadligt innehåll, vilket ger en säker surfupplevelse. VPN prioriterar sekretess och kryptering, ger åtkomst till begränsat innehåll och förbättrar anonymiteten online.

Slutsats

Även om det kan verka obekvämt att Bitdefender Mobile Security webbskydd och VPN inte kan fungera samtidigt på iOS-enheter, är detta beteende designat. De två funktionerna är konstruerade för olika syften - webbskydd prioriterar säker surfning genom att blockera skadligt innehåll, medan VPN erbjuder integritet och anonymitet online.

Genom att växla mellan dessa funktioner baserat på dina omedelbara behov - säkerställa webbskydd för säker surfning eller använda VPN för integritet på offentliga nätverk - kan du optimera din säkerhet och integritet när du använder Bitdefender Mobile Security för iOS.