Så här inaktiverar du Secure DNS i webbläsarens inställningar

Vissa webbläsarinställningar kan störa funktionerna för reklamblockering och anti-tracker-funktioner i Bitdefender VPN. När en webbläsare använder en anpassad DNS-server eller avancerad blockeringsteknik kan det hindra Bitdefender från att korrekt blockera annonser eller spårare online. När detta händer filtrerar Bitdefender inte webbläsartrafik, men fortsätter att filtrera resten av trafiken på din enhet.

Om du vill justera inställningarna i din webbläsare så att Bitdefender VPN kan fungera utan avbrott, kan du göra så här:

För Google Chrome Disable Secure DNS for Chrome

1. Öppna menyn i det övre högra hörnet och välj Inställningar.

2. Välj Integritet och säkerhet i den vänstra menyn och välj sedan Säkerhet.

3. Bläddra till avsnittet Avancerat och avmarkera Använd säker DNS.

För Mozilla Firefox Disable Secure DNS for Firefox

1. Öppna menyn i det övre högra hörnet och välj Inställningar.

2. Bläddra till Nätverksinställningar och välj Inställningar.

3. Avmarkera rutan "Enable DNS over HTTPS" (Aktivera DNS över HTTPS).

För Microsoft EdgeDisable Secure DNS for Edge

1. Skriv  edge://settings/privacy  i adressfältet och bläddra till området Säkerhet.

2. Stäng av "Använd säker DNS för att ange hur nätverksadressen för webbplatser ska sökas".