Förbättra apparnas trafik med Bitdefender VPN Apptrafikoptimerare

Funktionen Apptrafikoptimerare som finns tillgänglig i Bitdefender VPN gör det möjligt att prioritera trafik till de viktigaste apparna på din enhet utan att utsätta din anslutning för integritetsrisker. VPN-tjänster omdirigerar internettrafik genom en säker tunnel samtidigt som de använder starka krypteringsalgoritmer för att skydda den. Den här kombinationen av tekniker kan dock ha vissa nackdelar, främst när det gäller anslutningens hastighet. Flera faktorer kan sakta ner anslutningen, varav de vanligaste är avståndet till den server du ansluter till, nätverksöverbelastning och hög bandbreddsanvändning. Om du har märkt att Bitdefender VPN ibland saktar ner din internetanslutning finns det en bättre lösning än att stänga av VPN.

 

Vissa appar förbrukar mer bandbredd än andra

Vissa appar och tjänster som streamingplattformar, torrentklienter och spel kräver mer bandbredd. Att ständigt använda dem kan påverka din anslutningshastighet. Du kan till exempel uppleva svåra fördröjningar i ditt onlinespel om du också ställer in torrentklienten för att ladda ner filer i bakgrunden. Eller så kan du uppleva dåliga nedladdningshastigheter om du också kör ett bandbreddskrävande spel. Genom att dirigera din trafik genom en VPN-tunnel utsätts din anslutning redan för en relativ nedgång. Om du belastar din anslutning ytterligare kan det allvarligt försämra din onlineupplevelse.

I den här situationen är den mest uppenbara lösningen att stänga alla bandbreddskrävande appar eller tjänster som du inte omedelbart behöver. En mycket bekvämare lösning är dock att hantera trafiken på ett korrekt sätt.

 

Prioritering av app-trafik

Bitdefender VPN:s funktion Apptrafikoptimerare kan hjälpa dig att hantera långsamma VPN-anslutningar genom att prioritera den till den app du väljer. Funktionen låter dig bestämma vilka appar som ska få huvuddelen av din trafik och fördelar sedan resurserna därefter. Om du till exempel sitter i ett möte och märker att samtalskvaliteten är undermålig kan du med Apptrafikoptimerare prioritera trafiken till videokonferensappen för bättre resultat.

Vanligtvis använder VPN-användare sig av att stänga alla störande processer på sin enhet eller till och med inaktivera sin VPN-anslutning för att få högre internethastighet. Med Apptrafikoptimerare kan du njuta av oavbrutet integritetsskydd utan att kompromissa med din anslutningshastighet.

 

Använda Apptrafikoptimerare

För närvarande är funktionen Apptrafikoptimerare endast tillgänglig på Windows-enheter och låter dig prioritera trafik till en enskild app. Följ de här stegen för att enkelt aktivera och konfigurera Apptrafikoptimerare:

1.     Starta Bitdefender VPN-appen Bitdefender VPN på din Windows-dator.

 

2.     Klicka på Inställningar högst upp i fönstret Bitdefender VPN.

Inställningar

 

3.     Välj sedan Avancerat i menyn till vänster och klicka på Apptrafikoptimerare.

Apptrafikoptimerare

 

4.    Slå på Apptrafikoptimerare. Färgen på strömbrytaren ändras från grå till blå.

Apptrafikoptimerare

 

5.    Klicka på Utforska för att gå till platsen för den app som du vill optimera trafiken för, välj appnamnet och klicka sedan på Lägg till. Applikationen kommer att visas i avsnittet Prioriterad.

Råd: Alternativt, om du nyligen har öppnat den applikation som du vill prioritera, tryck på knappen + i fönstret Apptrafikoptimerare.

Apptrafikoptimerare

 

6.   Använd knappen i gränssnittet för att koppla bort och återansluta till Bitdefender VPN efter att ha lagt till eller tagit bort program från listan.

 

 

Om du vill ta bort ett program från Apptrafikoptimerare klickar du helt enkelt på ikonen för papperskorgen bredvid dess namn.

Om du vill ta bort ett program från Apptrafikoptimerare klickar du helt enkelt på ikonen för papperskorgen bredvid dess namn.