Home » Consumer Support » Hur man tillåter en skrivare i Bitdefender-brandväggen

Hur man tillåter en skrivare i Bitdefender-brandväggen

Om Bitdefender-Brandväggen kan blockera anslutningen mellan ditt system och en annan enhet kan du inte längre dela eller skriva ut filer.

I situationer som den här, måste Bitdefender ställas in för att automatiskt tillåta anslutningar till och från den respektiva enhet. Det betyder att du måste ange en brandvägg regel för enheten.

VIDEO

För att lägga till en ny regel följer du stegen nedan:

1. Öppna huvud Bitdefender-gränssnittet.

2. Gå till Skydd fönstret.

3. Klicka på Inställningar knapp i Brandvägg.

4. Gå till fliken Nätverksadapter. Klicka på rutan som motsvarar till din nätverksadapter och välj Hem/Kontorsnätverk.

5. Klicka på Inställningar.

6. Klicka på Redigera stöldinställningar.

7. Ställ omkopplaren som motsvarar till din nätverksadapter till AV (grå brytare). Därefter klickar du på OK.

8. Gå nu till fliken Regler och klicka på Lägg till regel.

9. I övre delen av fönstret ställa omkopplaren till för att Använd den här regeln för alla program.

10. Gå till Dölj Avancerade inställningar.

11. Bredvid Anpassa fjäradress ange omkopplaren till . Skriv sedan IP-adressen till enheten du vill ansluta till i motsvarande fält.

Du kan även ange vilken port som regeln ska vara tillgänglig för. Om du inte anger porten gäller reglerna för alla portar.

12. Klicka på Spara.

Nu ska du kunna använda din skrivare eller nätverksenhet när Bitdefender-brandväggen är aktiverad.