Bitdefender Brandväggen kan inte aktiveras eller stängs av i Windows

Det finns vissa situationer när Bitdefender Brandväggen inte kan aktiveras eller stänger av sig själv efter installation av Bitdefender Internet Security eller Bitdefender Total Security på Windows-datorer.

Problemet orsakas inte av Bitdefender-säkerhetslösningarna, utan snarare av en saknad Windows-tjänst som heter Base Filtering Engine. Base Filtering Engine Service (BFE) är en tjänst som styr driften av Windows Filtering Platform. Windows Filtering Platform (WFP) är en plattform för bearbetning av nätverkstrafik som tillåter programvara att "haka" in i Windows nätverksstack och utföra sådana funktioner som brandvägg, trafikformning, filtrering, etc. Denna tjänst är nödvändig för driften av många brandväggsprodukter: Windows inbyggd brandvägg, Bitdefender-brandvägg och många andra.

Bitdefender Brandväggen kan inte aktiveras eller stängs av i Windows

Om Bitdefender Brandväggen inte kan aktiveras eller stänger av sig själv måste du återställa BFE-tjänsten för att brandväggen ska fungera. För att göra det, följ stegen nedan:

A. Base Filtering Engine (BFE)-tjänst finns på systemet

1. Öppna Kontrollpanelen, klicka på Administrationsverktyg och öppna sedan Tjänster. Sök efter Base Filtering Engine i tjänstelistan. Om tjänsten finns på listan, kontrollera dess status. Om statusen är Stoppad högerklickar du på den och väljer Egenskaper. Se sedan till att starttypen är inställd på Automatisk och klicka sedan på Start.

2. Starta om Windows när processen är klar.

3. Om du får felmeddelandet Åtkomst nekad när du startar tjänsten i steg 1, betyder det att du måste ställa in korrekta behörigheter för tjänsten i Window Registry.

4. Fixa behörigheter för BFE i registret:

• Öppna Registereditorn (skriv Regedit i Start-menyn och välj sedan Registereditorn från resultaten).
  • Navigera till HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\BFE\
  • Högerklicka på BFE-tangenten och välj Behörigheter.
  • Klicka på Lägg till, skriv Alla och klicka på OK.
  • Klicka på Alla i listan högst upp och markera kryssrutan Tillåt full kontroll nedan.
  • Klicka på OK för att stänga den här dialogrutan.

5. Starta om Windows och aktivera Bitdefender-brandväggen. Om Bitdefender Brandväggen inte kan aktiveras, verifiera att BFE-tjänsten kan startas: öppna Kontrollpanelen, klicka på Administrativa verktyg och öppna sedan Tjänster. I tjänstelistan, sök efter Base Filtering Engine. Högerklicka på den och välj Egenskaper. Se sedan till att starttypen är inställd på Automatisk, klicka sedan på Start och starta om datorn igen.

B. Base Filtering Engine (BFE)-tjänst finns INTE på systemet

1. Öppna Kontrollpanelen, klicka på Administrationsverktyg och öppna sedan Tjänster. Sök efter Base Filtering Engine i tjänstelistan. Om tjänsten inte finns i listan måste den installeras.

2. Ladda ner BFE_repair.zip-arkivet härifrån. Packa upp arkivet och dubbelklicka på filen BFE_repair. Klicka på OK / Merge för att bekräfta installationen av filen i ditt Windows-register.

3. Starta om datorn och ställ in rätt behörigheter för tjänsten i Windows-registret.

4. Fixa behörigheter för BFE i registret:

• Öppna Registereditorn (skriv Regedit i Start-menyn och välj sedan Registereditorn från resultaten).
  • Navigera till HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\BFE\
  • Högerklicka på BFE-tangenten och välj Behörigheter.
  • Klicka på Lägg till, skriv Alla och klicka på OK.
  • Klicka på Alla i listan högst upp och markera kryssrutan Tillåt full kontroll nedan.
  • Klicka på OK för att stänga den här dialogrutan.

5. Starta om Windows och aktivera Bitdefender-brandväggen. Om brandväggen inte kan aktiveras, kontrollera att BFE-tjänsten kan startas: öppna Kontrollpanelen, klicka på Administrativa verktyg och öppna sedan Tjänster. I tjänstelistan, sök efter Base Filtering Engine. Högerklicka på den och välj Egenskaper. Se sedan till att starttypen är inställd på Automatisk, klicka sedan på Start och starta om datorn igen.

Efter att ha utfört stegen ovan bör du kunna aktivera Bitdefender Firewall utan att stöta på några problem.