Bitdefender stöder macOS Sonoma och Apple M processorer

Den här artikeln innehåller information om Bitdefender Antivirus for Mac stöd för macOS Sonoma, Ventura, macOS Monterey, Big Sur och Apple M1-processorer.

 

Sammanfattning

Efter macOS Catalina-uppdateringen till version 10.15.4, släppt 24 mars 2020, kommer alla Bitdefender-användare förmodligen att se denna varning:

Bitdefender Big Sur - kompatibel med Sonoma

Äldre systemförlängning - Befintlig programvara på ditt system laddade en systemtillägg signerad av "Bitdefender SRL", vilket kommer att vara oförenlig med en framtida version av macOS. Kontakta utvecklaren för support.

 

Apple har redan meddelat att nästa stora version av macOS kommer att avskriva stödet för kärnutvidgningar. Specifikt kommer Apple att ersätta kärnprogrammeringsgränssnitt (KPI) med EndpointSecurity och NetworkExtension API, som tekniskt är helt annorlunda. Tekniska detaljer finns tillgängliga i denna Apple-artikel - Utskrivna kärnutvidgningar och alternativer för systemförlängning.

Här på Bitdefender är vi medvetna om denna förändring.

 

Är Bitdefender kompatibel med macOS Sonoma?

Ja, Bitdefender Antivirus för Mac är kompatibel med macOS Sonoma (version 14.x) som släpptes den 26 september 2023 och alla nya Mac-datorer med Apple Silicon-processorer.

 

Är Bitdefender kompatibel med macOS Ventura?

Ja, från och med version 9.2.0.12 är Bitdefender Antivirus for Mac fullt kompatibelt med macOS Ventura (version 13.x) som släpptes den 24 oktober 2022.

 

Är Bitdefender kompatibel med macOS Big Sur?

Från och med december 2020 ger vår app stöd för denna teknik. Bitdefender Antivirus för Mac är kompatibel med macOS Big Sur (version 11.x) och med Mac-datorer med Apple Silicon-processor.

 

Är Bitdefender kompatibel med macOS Monterey?

Ja, Bitdefender Antivirus for Mac är fullt kompatibelt med macOS Monterey (version 12.x) som släpptes den 25 oktober 2021.

 

Är Bitdefender Antivirus för Mac kompatibelt med Apples M1-processorer och nyare M-versioner?

Ja, Bitdefender Antivirus för Mac är kompatibelt med M1 och alla efterföljande M-serier av ARM-baserade system-on-a-chip (SoC) som Apple har utvecklat: M1 Pro, M1 Max, M1 Ultra, M2, M3 osv.

 

Fungerar Bitdefender inbyggt på ARM-processorer eller emuleras via Rosetta 2?

Från och med version 9.0.0.3 som släpptes i juni 2021 körs Bitdefender Antivirus for Mac inbyggt på Apple M1-processorerna. Du behöver inte Rosetta 2 för att köra Bitdefender Antivirus for Mac på en ny Mac med ARM-baserad Apple silicon-processor. Rosetta 2 gör det möjligt för Intel-baserade appar att köras på Apple M1-processorer till kommandon som Apples chips kan förstå.