Bitdefender kan inte installeras på ARM-baserade Windows-datorer

Du kan se den följande fel när du försöker installera Bitdefender på en Windows-dator: Denna produkt kan inte installeras på enheter med ARM-processorer. Det här meddelandet kan visas om Bitdefender inte är kompatibel med enhetens CPU (processor). Även om datorn kör en kompatibel Windows-version, kör den på en Qualcomm - ARM-plattform. ARM-baserade processorer stöds inte av Bitdefender.

 

Vad är en ARM-processor?

Alla datorer, surfplattor och smartphones använder en processor. Vanligtvis använder stationära och bärbara datorer Intel- eller AMD-processorer. Det här är högpresterande dataprocessorer som kräver ett kylsystem, ett stort batteri eller en strömkälla.

CPU / processor

Alla smart mobil telefoner har ARM-chips istället för Intel-chips inuti. ARM-processorer förbättrar strömförbrukningen och värmeavledningen, vilket gör dem idealiska för smartphones och surfplattor där bärbarhet och batteritid är viktiga funktioner. Dessa batteridrivna enheter‍ kör ett operativsystem med låg resurs och kräver inte hög processorkraft hos konventionella datorer.

Eftersom de är effektiva och prisvärda levereras vissa Windows-bärbara datorer med ARM-processorer. Framför allt använder Microsoft Surface Pro X, ASUS NovaGo, HP Envy x2 och Samsung Galaxy Book S ARM-processorer. Dessa bärbara datorer kör dock inte Windows 10 eller Windows 11. Microsoft har skapat en anpassad Windows-version för ARM-maskinvara, en som kan köra traditionella Windows-skrivbordsprogram men har vissa begränsningar. ARM-processorer kan köra 32-bitarsappar, men inte alla 64-bitarsappar: bara de som har portats till ARM64. Appens tillgänglighet och kompatibilitet kan variera. Mer information om Windows ARM-baserade datorer och appbegränsningar finns i den här artikeln.

 

Hur vet jag om min dator har en ARM-processor?

För att kontrollera om din dator använder en processor med ARM-arkitektur, använd något av dessa steg:

  • Se beskrivningen på tillverkarens webbplats.
  • Gör en sökning på Google med ditt modellnamn och orden "ARM".
  • Klicka på Windows Start-knappen och välj sedan Inställningar. I Windows Inställningar öppnar du System, bläddrar ner och klickar på Om. Granska informationen som visas bredvid orden «Processor» och «Systemtyp» för att hitta information om din processor. Du får se tillverkaren (t.ex. Qualcomm, Intel eller AMD) och arkitektur (t.ex. ARM-baserad processor).
  • Öppna Windows Start-menyn. Sök efter Aktivitetshanteraren och klicka på toppresultatet för att öppna appen. Klicka på fliken Prestanda och sedan på CPU till vänster. CPU-informationen visas i det övre högra hörnet.
  • Öppna Windows Start-menyn. Sök efter Kontrollpanelen och klicka på toppresultatet för att öppna appen. Klicka på systemikonen. Granska informationen som visas bredvid orden «Processor» och «Systemtyp» för att hitta information om din processor.

När du har slutfört stegen du skulle veta om din enhet använder en processor från Qualcomm (ARM), Intel eller AMD.

ARM Windows-datorer

 

Vilka är mina alternativer?

Du kommer inte att kunna installera Bitdefender på en Windows ARM-baserad dator. Men Windows Security hjälper till att hålla det säkert under den stödda livstiden för din Windows-enhet.

När det gäller din Bitdefender-prenumeration kan du dela den extra kortplatsen med dina kära eller så kan du välja att skydda en av dina andra enheter som uppfyller systemkraven.