Bitdefender utökar stödet till ARM-baserade Windows-datorer

Den här artikeln innehåller information för användare som vill installera Bitdefender säkerhetslösningar på ARM-baserade Windows-datorer. Från och med den 28 augusti 2023 är Bitdefender säkerhetslösningar kompatibla med ARM-baserade Windows-datorer, vilket ger användarna ett tillförlitligt skydd mot en rad digitala hot.

ⓘ  Bitdefender VPN och Bitdefender Parental Control är för närvarande inte tillgängliga för ARM-baserade Windows-enheter, men Bitdefender arbetar aktivt för att göra dem kompatibla inom en snar framtid.

CPU / processor

Vad är en ARM-processor?

ARM-processorer (Advanced RISC Machines) är en typ av processorarkitektur som ofta används i mobila enheter, t.ex. smartphones och surfplattor, och nu allt oftare i Windows-baserade datorer. Dessa processorer är utformade för att vara strömsnåla, vilket ger längre batteritid samtidigt som de bibehåller prestandanivåer som är lämpliga för olika datoruppgifter.

ARM-baserade bärbara datorer kör dock inte inbyggda Windows 10 eller Windows 11. Microsoft har skapat en anpassad Windows-version för ARM-maskinvara, en version som kan köra traditionella Windows-program men som har vissa begränsningar. ARM-processorer kan köra 32-bitarsappar, men inte alla 64-bitarsappar: endast de som har portats till ARM64. Apparnas tillgänglighet och kompatibilitet kan variera. Mer information om ARM-baserade Windows-datorer och appbegränsningar finns i den här artikeln.

Hur vet jag om min dator har en ARM-processor?

För att kontrollera om din dator använder en processor med ARM-arkitektur, använd något av dessa steg:

• Se beskrivningen på tillverkarens webbplats.
  • Gör en sökning på Google med ditt modellnamn och orden "ARM".
  • Klicka på Windows Start-knappen och välj sedan Inställningar. I Windows Inställningar öppnar du System, bläddrar ner och klickar på Om. Granska informationen som visas bredvid orden «Processor» och «Systemtyp» för att hitta information om din processor. Du får se tillverkaren (t.ex. Qualcomm, Intel eller AMD) och arkitektur (t.ex. ARM-baserad processor).
  • Öppna Windows Start-menyn. Sök efter Aktivitetshanteraren och klicka på toppresultatet för att öppna appen. Klicka på fliken Prestanda och sedan på CPU till vänster. CPU-informationen visas i det övre högra hörnet.
  • Öppna Windows Start-menyn. Sök efter Kontrollpanelen och klicka på toppresultatet för att öppna appen. Klicka på systemikonen. Granska informationen som visas bredvid orden «Processor» och «Systemtyp» för att hitta information om din processor.

När du har slutfört stegen du skulle veta om din enhet använder en processor från Qualcomm (ARM), Intel eller AMD.

ARM Windows-datorer

Stöd för Bitdefender säkerhetslösningar för ARM-baserade Windows-datorer

Användare kan installera och använda Bitdefender på sina ARM-drivna Windows-enheter. Bitdefender engagemang för användarsäkerhet sträcker sig till denna växande plattform, så att användare kan skydda sina digitala tillgångar och personlig information effektivt.

För närvarande stöder alla Bitdefender säkerhetslösningar ARM-baserade Windows-datorer:

• Bitdefender Total Security
  • Bitdefender Internet Security
  • Bitdefender Antivirus Plus
  • Bitdefender Antivirus Free

Kompatibilitetsstatus för Bitdefender VPN och Parental Control

Bitdefenders säkerhetslösningar integreras sömlöst med ARM-baserade Windows-datorer, men det är viktigt att notera att följande funktioner ännu inte är tillgängliga för dessa enheter:

• Bitdefender VPN
  • Bitdefender Parental Control

Bitdefender arbetar aktivt för att göra dessa funktioner kompatibla inom kort. Detta pågående arbete syftar till att säkerställa att ARM-baserade Windows-användare också kan dra nytta av Bitdefenders VPN-tjänst, som förbättrar integriteten och säkerheten online genom att kryptera internettrafik. Bitdefender Parental Control gör det dessutom möjligt för användare att skapa en säker onlinemiljö för sina familjer genom att erbjuda anpassningsbara kontroller för att reglera onlineaktiviteter och skydda barn mot olämpligt innehåll.

VPN & Parental Control

Ytterligare uppdateringar om kompatibilitetsstatus för Bitdefender VPN och Parental Control funktioner kommer att publiceras på denna sida.