Felaktig Upptäckt: Rapportera ett Falskt Positivt eller Falskt Negativt resultat till Bitdefenders laboratorier

Fyll i formuläret nedan för att rapportera en felaktig upptäckt till Bitdefender laboratorier. Till exempel om du anser att Bitdefender felaktigt har klassificerat en fil eller en webbplats som du litar på som skadlig kod (falskt positiv). Eller att den missat ett hot (falsk negativ). När de bekräftas korrigeras falska larm inom några timmar.

 

Vad är ett falskt positivt svar?

En falsk positiv, även kallad falsk upptäckt eller falskt larm, är en legitim fil eller webbplats som felaktigt upptäcks som infekterad av ett antivirusprogram. Det inträffar när ett program eller en webbsida utför en åtgärd som för antivirusprogrammet verkar vara en virusliknande aktivitet. Vi strävar efter att minska antalet falska positiva rapporter till ett minimum. Bitdefender kan dock ibland felaktigt flagga en säker webbplats eller en legitim fil som ett hot.

 

Vad är ett falskt negativt resultat?

Ett falskt negativt resultat uppstår när ett antivirusprogram misslyckas med att upptäcka en infektion. Bitdefender upptäcker ungefär 99,51 % av alla virus i omlopp. Det är alltså möjligt, även om det är mycket osannolikt, att ett virus kommer förbi dess filter. Detta händer främst eftersom nya skadliga program släpps kontinuerligt och det finns ett tidsglapp mellan det ögonblick då ett virus skapas och det ögonblick då vi lägger till detektion för det. Andra situationer gäller PUA/PUP-program som installeras tillsammans med andra medföljande program. I sådana fall, när du godkänner ett licensavtal för att ladda det medföljande paketet, markerar säkerhetslösningar inte programmet som skadlig kod eftersom det installeras med användarens samtycke.

 

Skicka in en fil eller en webbplats för analys av skadlig kod

Rapportera en felaktig upptäckt av Bitdefenders säkerhetslösningar här. Den information som lämnas in behandlas konfidentiellt och används uteslutande för analys av skadlig kod.

(fält markerade med * är obligatoriska)

Ingen fil vald

Obs: Filuppladdning är begränsat till 25 MB

Ingen fil vald

Obs: Filuppladdning är begränsat till 25 MB och måste ha följande typformat: jpg, gif, jpeg, png

(Ladda upp en skärmdump av händelsen som genereras av Bitdefender. Klicka här för att se hur du skapar en skärmdump)

Data samlas in enligt vår sekretesspolitik en Website.