Bitdefender fortsätter att ge stöd för antimalware för Windows 7 och Windows 8.1 fram till januari 2025

Microsoft avslutade officiellt stödet för Windows 7 den 14 januari 2020 och för Windows 8.1 den 10 januari 2023, två populära versioner av operativsystemet. Att stödet upphör innebär att datorer med dessa versioner av Windows fortfarande fungerar, men att de inte längre får säkerhetsuppdateringar eller teknisk hjälp från Microsoft, vilket gör dem sårbara för potentiella säkerhetshot. Windows 7, som släpptes första gången 2009, har varit en av de mest använda versionerna av Windows, med en marknadsandel på cirka 3.33 % år 2023. Windows 8.1 släpptes 2013 och har för närvarande en mycket lägre marknadsandel på 0,61 %.

Bitdefender fortsätter att ge antimalware-stöd för Windows 7 & Windows 8.1

Många använder fortfarande dessa versioner av Windows och är kanske inte medvetna om riskerna med att använda ett operativsystem som inte stöds. Det rekommenderas därför starkt att användarna uppgraderar till en nyare version av Windows, till exempel Windows 11, för att säkerställa att de fortsätter att få säkerhetsuppdateringar och teknisk hjälp från Microsoft. Uppgradering till en nyare version av Windows kan göras genom att köpa en ny dator med Windows 11 förinstallerat eller genom att köpa en Windows 11-licens och uppgradera en befintlig dator. Även om uppgradering kan vara lite besvärligt och innebära en kostnad för vissa, är det viktigt att notera att riskerna med att inte uppgradera är mycket större än besväret. Utan säkerhetsuppdateringar är datorerna sårbara för cyberhot och går miste om nya funktioner och förbättringar i nyare versioner av Windows.

Bitdefender fortsätter att ge antimalware-stöd för Windows 7 och Windows 8.1 fram till 2025

Bitdefender förstår de säkerhetssvårigheter och utmaningar som användarna möter och strävar efter att anstränga sig till det yttersta för att hjälpa dem att hålla sig skyddade under programvaruändringar. Bitdefender kommer därför att fortsätta att tillhandahålla antimalware-stöd för Windows 7 och Windows 8.1 fram till den 14 januari 2025. Detta innebär att Bitdefender säkerhetslösningar fortfarande kan skydda Windows 7 och Windows 8.1 mot skadlig kod, så länge de får uppdateringar och stöd för datorer som kör dessa operativsystem. Kontrollera policyn för upphörande av livslängd för nyheter om när Bitdefender kommer att avsluta stödet för antimalware för dessa versioner av Windows.

Stöd för antimalware ersätter inte Microsoft säkerhetsuppdateringar

Antimalware-stöd avser de löpande säkerhetsuppdateringar och det stöd som tillhandahålls av företag inom cybersäkerhetsteknik för att skydda datorer med Windows 7 och Windows 8.1 från skadlig programvara. När Microsoft avslutar stödet för en version av Windows upphör också utvecklingen och distributionen av säkerhetsuppdateringar för den versionen. Detta leder till att versioner av Windows utan stöd, som Windows 7 eller 8.1, blir sårbara för säkerhetshot. Det är viktigt att notera att även om Bitdefender antimalware support kan hjälpa till att skydda mot cyberhot, är det inte en ersättning för de säkerhetsuppdateringar som tillhandahålls av Microsoft. Antimalwareprogram kan inte åtgärda sårbarheter i operativsystemet som kan utnyttjas av hackare.

Även om antimalware-stödet kan ge ett extra skydd rekommenderas det starkt att Windows 7- och Windows 8.1-användare så tidigt som möjligt övergår till en nyare version av Windows för att säkerställa att de fortsätter att få säkerhetsuppdateringar och tekniskt stöd från Microsoft och att de kan dra full nytta av den senaste säkerhetstekniken.