Bitdefender kommer att fortsätta att tillhandahålla antimalware-stöd för Windows 7 fram till den 14 januari 2024

Den 14 januari 2020 meddelade Microsoft att stödet för Windows 7 upphörde. Operativsystemet står för uppskattningsvis 9.6% av de använda Windows-datorversionerna. Detta innebär att Windows 7-användare inte längre kommer att få några säkerhetsuppdateringar, vilket gör dem mottagliga för skadlig kod som utnyttjar sårbarheter som inte har åtgärdats.

Bitdefender fortsätter att tillhandahålla antimalware-stöd för Windows 7

Detta är en del av Microsofts pågående arbete för att flytta över användarna till nyare versioner av operativsystemen med modern teknik för säkerhet och användbarhet. För företag och organisationer som fortfarande använder Windows 7 kommer Microsoft att fortsätta att erbjuda utökade säkerhetsuppdateringar.

Bitdefender förstår de svårigheter och säkerhetsutmaningar som användarna står inför, och vi strävar efter att se till att vi gör allt vi kan för att hjälpa användarna att förbli skyddade under programvaruomställningar.

Bitdefender kommer att fortsätta att erbjuda antimalware-stöd till Windows 7-användare under de kommande 48 månaderna, fram till den 14 januari 2024. Kontrollera sidan Bitdefender End of Life Policy för uppdateringar om när vi slutar ge stöd för Windows operativsystem.

För att fullt ut kunna dra nytta av den senaste säkerhetstekniken rekommenderar Bitdefender befintliga Microsoft Windows 7-kunder att så snart som möjligt migrera till den senaste stödda versionen av ett operativsystem.