Hur du ändrar din DNS-server på Mac

I den här artikeln förklarar vi hur du ändrar din DNS-server på en Mac. DNS står för Domain Name System (system för domännamn). DNS är en akronym från det engelska språket och står för Domain Name System (domännamnssystem). DNS fungerar som en telefonbok för internet som översätter domännamn (som "bitdefender.com") till numeriska IP-adresser (som "101.18.169.222"), så att du kan besöka webbplatser utan att behöva komma ihåg deras IP-adress. Genom att ändra DNS kan du styra din internetanslutning till att använda en mer tillförlitlig DNS-server. Detta kan vara till hjälp om du har problem med att ansluta till vissa webbplatser eller applikationer, om du stöter på Bitdefender-uppdateringsfel, VPN-fel eller om din internethastighet är långsam.

Följ stegen nedan, baserat på din macOS-version - Ta reda på vilket macOS din Mac använder.

Om du inte är nöjd med den nya DNS-servern kan du alltid ångra ändringarna eller prova en annan server. Följ bara stegen ovan för att komma åt dina DNS-inställningar och klicka på knappen - längst ner i listan. På så sätt återställs inställningarna till din Internetleverantörs standard-DNS-server.