En guide till Bitdefender Scam Alert för iOS

Funktionen Scam Alert som finns i betalversionen av Bitdefender Mobile Security för iOS skyddar proaktivt iPhone- och iPad-användare från nätfiskebedrägerier. Scam Alert för iOS innehåller två lager av skydd som övervakar bedrägerier som levereras via SMS/MMS-meddelanden och kalenderinbjudningar:

• Messages Filter för textmeddelanden (SMS, MMS)
  • Calendar Skanner för länkar till kalenderinbjudningar

Scam Alert för iOS skyddar mot

Skadliga meddelanden. Scam Alert-funktionen i Bitdefender Mobile Security för iOS identifierar och filtrerar oönskade SMS- och MMS-meddelanden.

malicious messageEtt skadligt SMS/MMS (Short Message Service/Multimedia Messaging Service) är en typ av meddelande som skickas till mobila enheter med skadligt uppsåt. Dessa meddelanden är utformade för att utnyttja sårbarheter, lura mottagarna eller skada målets enhet, personuppgifter eller säkerhet. Några vanliga kännetecken för skadliga SMS/MMS är

• Phishing-attacker: Skadliga SMS/MMS kan försöka lura mottagarna att avslöja känslig information, t.ex. lösenord, kreditkortsuppgifter eller PIN-koder. Dessa meddelanden utger sig ofta för att vara legitim kommunikation från banker, myndigheter eller välrenommerade företag.
  • SMS-bedrägerier med överkurs: Vissa skadliga meddelanden kan lura mottagarna att omedvetet prenumerera på premiumtjänster, vilket resulterar i oväntade avgifter på deras mobilräkningar.

Kalendervirus. Funktionen Scam Alert upptäcker även skräppostkalendrar och händelser som innehåller farliga länkar.

Calendar virusKalendervirus är en typ av skräppost som påverkar kalenderappen på din iPhone, vilket kan vara irriterande och potentiellt farligt:

• Du får oönskade kalenderinbjudningar eller evenemangsmeddelanden när du av misstag accepterar en falsk kalenderinbjudan som skickats till din e-postadress av hackare eller spammare.
  • När du klickar på länken i inbjudan prenumererar du omedvetet på avsändarens kalender, vilket gör det möjligt för dem att skicka fler skräpposthändelser till dig.
  • Spam-evenemangen kan innehålla länkar eller bilagor som kan leda dig till phishing-sidor eller andra cyberhot om du öppnar dem.

Fördelar

• Scam Alert skyddar dig mot farliga länkar i textmeddelanden, bildmeddelanden och kalenderhändelser som kan stjäla dina pengar, lösenord och privat information.
  • Filtrerar automatiskt misstänkta meddelanden från okända avsändare och flyttar dem till mappen Skräppost för textmeddelanden på din iPhone. På så sätt undviker du att av misstag klicka på farliga bluff- eller phishinglänkar.
  • Upptäcker skadliga kalenderhändelser och gör det enkelt att bli av med dem. Den visar även hur du avregistrerar dig från oönskad kalenderspam.

Ställ in Scam Alert i Bitdefender Mobile Security för iOS

För att aktivera Scam Alert måste du ge appen Bitdefender Mobile Security åtkomst till kalenderaviseringar och SMS-meddelanden:

Hitta skräpmeddelanden på din iPhone

Gör så här för att hitta skräpmeddelanden på din iPhone:

1. Öppna appen Messages Meddelanden, som vanligtvis finns på startskärmen.

2. I appen Meddelanden trycker du på alternativet Filter i det övre vänstra hörnet.

3. Du hittar alla meddelanden från okända eller misstänkta avsändare som Bitdefender Mobile Security har filtrerat åt dig i särskilda mappar:

Junk

• Transaktioner
  • Kampanjer
  • Skräppost

I mappen Skräppost hittar du meddelanden som har identifierats som potentiellt skräppost eller nätfiske. Ta en titt på dessa meddelanden för att se till att du inte missar något viktigt innehåll. Beroende på vad du föredrar kan du radera dessa meddelanden eller flytta tillbaka dem till din huvudinkorg om du hittar något legitimt innehåll som felaktigt markerats som skräppost.