Consumer Support » Bitdefender VPN: Frågor och svar

Bitdefender VPN: Frågor och svar

Vad är Bitdefender VPN?

En VPN (eller Virtual Private Network) är en tjänst som låter dig ansluta till internet med hjälp av en krypterad och säker tunnel. På så vis blir all din trafik privat och anonym.

Bitdefender VPN säkrar din onlineaktivitet så att du är skyddad varje gång du ansluter till osäkra trådlösa nätverk när du befinner dig på flygplatser, gallerior, kaféer eller hotell. På så sätt kan olyckliga situationer som stöld av personuppgifter eller försök att göra din enhets IP-adress tillgänglig för hackare undvikas. Begränsat innehåll kan också nås, oavsett vilket land som tillämpar internetcensur.

 

Kan jag ansluta till en specifik stad med Bitdefender VPN?

Ja. För närvarande kan endast Bitdefender VPN för Android & iOS användas för att välja en viss stad. Här är listan över tillgängliga städer:

   • USA: Atlanta, Charlotte, Chicago, Dallas, Denver, Houston, Los Angeles, Miami, New York, Newark, Phoenix, Portland, San Jose, Seattle, Washington, New York.
   • Kanada: Montreal, Toronto, Vancouver
   • Storbritannien: London, Manchester

 

När skulle jag använda Bitdefender VPN?

Du måste vara försiktig när du öppnar, laddar ner eller laddar upp innehåll på Internet. För att du ska vara säker när du surfar på webben rekommenderar vi att du använder Bitdefender VPN när du:

   • vill ansluta till publika trådlösa nätverk
   • vill ha tillgång till innehåll som normalt är begränsat på specifika områden, oavsett om du är hemma eller utomlands
   • vill behålla dina personuppgifter privata (användarnamn, lösenord, e-postadresser, kreditkortsinformation etc.)
   • vill dölja din IP-adress

 

Kan Bitdefender VPN installeras som en fristående app?

Bitdefender VPN är installerat tillsammans med Bitdefender security solution. För att installera Bitdefender VPN som en fristående app, bara ladda ner installationsverktyget från produktsidan, från Google Play Store & App Store.

 

Vad är skillnaden mellan Bitdefender VPN och Premium VPN-versionen?

Bitdefender VPN ingår som standard i din Bitdefender-produkt på Windows, Android, macOS och iOS. Den erbjuder 200 MB daglig trafik per enhet och kopplar dig automatiskt till den optimala servern utan möjlighet att ändra den (Du kan dra nytta av en daglig trafikkvot av 500 MB som ingår i ditt Bitdefender Small Office Security-prenumeration). Du kan köpa en Bitdefender Premium VPN abonnemang för att få obegränsad trafik och möjlighet att ansluta till vad som helst tillgänglig server. Fördelarna av Premium-versionen kan användas efter du aktiverar abonnemangen.

 

Kommer Bitdefender att dela min IP-adress och personuppgifter med utomstående?

Nej, med Bitdefender VPN är din hemlighet 100% säker. Ingen (reklambyråer, internetleverantörer, försäkringsbolag etc.) får tillgång till dina online loggar.

 

Kan jag få tillgång till GEO-IP-begränsat innehåll?

Med Premium VPN du har tillgång till ett omfattande nätverk av virtuella platser över hela världen.

 

Kommer Bitdefender VPN att ha negativ påverkan på batteriets livslängd?

Bitdefender VPN är utformat för att skydda dina personuppgifter, dölja din IP-adress när du är ansluten till oskyddade trådlösa nätverk och få tillgång till begränsat innehåll i vissa länder. För att undvika onödig batteriförbrukning rekommenderar vi att du bara använder VPN när du behöver det och kopplar bort det när du är offline.

 

Är Bitdefender Premium VPN ett annat prenumeration?

Ja, Bitdefender Premium VPN är en separat prenumeration från Bitdefender security solution.

 

Vad händer när min Bitdefender Security Solution’s prenumeration löper ut men jag har fortfarande ett aktivt Premium VPN-prenumeration?

När din Bitdefender prenumeration upphör är din enhet inte längre skyddad mot hot och du kommer inte att varnas när du försöker komma åt farliga webbplatser. Premium VPN-funktionaliteten är dock fortfarande tillgänglig i produkten.

 

Varför stöter jag på internetavbrott när jag är ansluten till Bitdefender VPN?

Bitdefender VPN är utformad för att ge dig en lätt upplevelse när du surfar på webben. Men din internetanslutning eller avståndet av server du ansluter till kan orsaka avmattningen. Om det inte är ett måste att ansluta från din plats till en fjärrserverad server (t.ex. från USA till Kina) rekommenderar vi att du tillåter Bitdefender VPN att automatiskt ansluta dig till närmaste server eller hitta en server närmare till dig.

 

Hur många enheter skyddar mitt Premium VPN-prenumeration?

Oavsett prenumerationstyp kan Premium VPN användas på högst 10 enheter samtidigt.

Om din Bitdefender-säkerhetslösning innehåller en Premium VPN-prenumeration (t.ex. Bitdefender Premium Security), kommer VPN-enheten enhetsgränsen ärvas i det paketet (10, 15, etc.). Det kan skydda samma antal enheter som din Bitdefender-prenumeration men högst 10 enheter anslutna på samma tid.

Men om din Bitdefender-säkerhetslösning inte inkluderar en Premium VPN-prenumeration (som Bitdefender Family Pack som täcker upp till 15 enheter) när du köper en Premium VPN-prenumeration, täcker den bara 10 enheter, inte 15.

 

Hur felsöker jag VPN-anslutningsfel?

Om du stöter på problem medan du använder Bitdefender VPN kan du försöka lösa dem genom att följa anvisningarna i denna artikel - Felsökning av VPN-anslutningsfel.

 

Popular tutorial videos icon

Populära Så här gör du-videor