Vad gör du om du inte kan komma åt en Webbplats när Bitdefender VPN är aktiv?

Kan du inte komma åt en viss webbplats när enheten är ansluten till Bitdefender VPN? Vissa webbplatser har implementerat ett system för att upptäcka VPN-tjänster och laddar inte eller visar fel om internetanslutningen filtreras via en VPN. För att avgöra om problemet ligger i VPN, koppla tillfälligt bort Bitdefender VPN och försök sedan besöka webbplatsen igen. Om du vill koppla bort Bitdefender VPN trycker du på strömknappen på VPN-gränssnittet. Om webbplatsen fortfarande inte laddas efter att ha avbrutit VPN ligger problemet någon annanstans. Om webbplatsen laddas korrekt i den här situationen är det VPN som orsakar problemet.

Här är allt du kan prova för att lösa problemet när du har upptäckt att du inte kan komma åt en viss webbsida när Bitdefender VPN är aktiv:

 

Steg 1 - Anslut till en annan Bitdefender VPN-server

Vissa webbplatser tillämpar geoblockering som ett sätt att begränsa tillgången till deras innehåll baserat på geografisk plats. Geoblockering görs genom att identifiera IP-adressen. Vad innebär det? Om du till exempel bor i USA och ansluter Bitdefender VPN till Sverigesservern kommer en IP som motsvarar det landet att tilldelas din enhet. Nu kommer alla webbplatser att tro att du har tillgång till internet från Sverige. Men om du går till en webbplats vars innehåll inte är tillgängligt i Sverige kommer du inte att kunna komma åt den specifika webbplatsen.

Ansluta till en annan Bitdefender VPN-server

Ansluta till en annan Bitdefender VPN-server

Som en första felsökningsmetod kan du därför, om du inte kan visa en webbplats med VPN på, ansluta till några olika VPN-servrar från listan över tillgängliga platser.

Börja med det land du befinner dig i. Bitdefender Premium VPN tillhandahåller servrar i över 45 regioner över hela världen. Om det inte finns någon VPN-server för ditt land eller om VPN-platsen redan är inställd på ditt land, välj den närmaste regionen. Om du till exempel bor i Monaco väljer du att ansluta till Frankrike.

Om du vill ansluta till en annan server:

1. Öppna Bitdefender VPN-appen  Bitdefender VPN  på din enhet.

2. Tryck på knappen Virtuell plats i den nedre delen av gränssnittet.

3. Välj vilket land du vill eller skriv in namnet på ett land i sökfältet för att filtrera dina resultat.

4. Klicka på knappen Anslut till [valfritt land] i den nedre delen av gränssnittet.

Om webbplatsen inte fungerar oavsett VPN-server går du till nästa steg.

 

 

Steg 2 - Uteslut webbplatsen med Split Tunneling

Med Split Tunneling kan du dirigera en webbplats utanför VPN-anslutningen för att få direkt tillgång till Internet. Den här funktionen är tillgänglig för Windows, Mac, Android och iOS.

Välj ett av följande alternativ för att få veta mer:

Efter att ha följt ovanstående instruktioner bör du kunna komma åt webbplatsen när Bitdefender VPN är aktiv. Om du vill ta bort en webbplats från Split Tunneling klickar du på ikonen med papperskorgen bredvid den.