Hur man rensar infekterade temporära filer

Det finns fall där Bitdefender inte kan rensa infekterade temporära filer, även om du har gjort alla nödvändiga uppdateringar. Oftast beror detta på att de specifika filerna används just då. För att radera dessa filer rekommenderar vi följande steg:

1. Starta om enheten på nytt.

2. Omedelbart efter omstarten utför du en ny genomsökning med Bitdefender.

De infekterade tillfälliga filerna bör nu raderas.

Om den metod som presenterats tidigare inte fungerar kan du välja en av följande alternativa lösningar:

3. Ta bort filerna med en rensare för tillfälliga filer, till exempel Disk Cleanup.

• Se till att du stänger alla aktiva program.
  • Starta verktyget Disk Cleanup i Windows genom att följa dessa instruktioner.
  • Markera kryssrutan bredvid Temporära filer för att radera den här typen av filer.
  • När du har markerat kryssrutan Temporära filer klickar du på OK och väljer sedan Ta bort filer i bekräftelsefönstret för att starta rensningen. Låt verktyget köra utan avbrott.

4. Ta bort filerna manuellt i felsäkert läge

• Anteckna platserna för de infekterade filer som inte kunde rensas.
  • Starta om datorn i felsäkert läge. Kolla in den här handledningen om hur du startar om Windows i felsäkert läge.
  • Visa dolda filer och mappar. Kolla in den här handledningen om hur du visar dolda filer. Om du inte kan hitta Mappalternativ ändrar du Visa med till Små/stora ikoner i stället för Kategori. En annan lösning skulle vara att öppna Dator, trycka på Alt på tangentbordet och sedan i den övre menyraden klicka på Verktyg och välja Mappalternativ.
  • Bläddra till respektive plats(er) och radera filen/filerna.
  • Starta om i normalt läge.