Hur man skannar en Mac med Bitdefender Antivirus for Mac och exporterar skanningsloggen

Den här artikeln visar dig stegvis hur du skannar en Mac för skadlig kod med Bitdefender Antivirus for Mac och hur du hämtar skanningsloggen när skanningen är klar.

Skanna en Mac med Bitdefender Antivirus for Mac

Så här skannar du en Mac med Bitdefender Antivirus for Mac:

1. Börja med att öppna Bitdefender Antivirus for Mac. Öppna appen Bitdefender Antivirus for Mac:

• Klicka på B-ikonen i menyraden uppe till höger på skärmen.
  • Välj alternativet Öppna huvudfönster från menyn.

Öppna huvudfönster

2. Klicka på knappen Starta skanning i rutan Systemskanning.

Skanna en Mac med Bitdefender Antivirus for Mac

3. Bitdefender Antivirus for Mac kontrollerar först att antivirus signaturerna är uppdaterade. Sedan påbörjar den en omfattande kontroll av hot i hela ditt system. Alla anslutna fästen kommer också att skannas.

Skanningen kommer att upptäcka och ta bort alla infekterade objekt från din Mac.

Skanna en Mac med Bitdefender Antivirus for Mac

Skanning pågår - Beroende på diskutrymmet kan en systemskanning ta upp till 1 timme eller mer.

ⓘ Obs: Om det i slutet av skanningen finns filer som inte kunde desinficeras av Bitdefender Antivirus for Mac, följ de steg som beskrivs i den här artikeln - Skanningsloggen visar att det finns olösta objekt. Hur tar jag bort dem?

Exportera Skanningsloggen

När systemskanningen är klar följer du de här stegen för att exportera din Bitdefender-skanningslogg:

1. Gå till Finder genom att klicka på skrivbordet. Eller klicka på Finder längst ner till vänster i Dock (Finder är ikonen som ser ut som en blå kvadrat med en smiley).

Finder

2. Klicka därefter på längst upp till vänster på skärmen i menyraden och välj Dator i menyn.

Dator

3. I fönstret som visas på skärmen dubbelklickar du på Macintosh HD.

4. Dubbelklicka sedan på för att öppna mappen Bibliotek > Programstöd > Antivirus for Mac > Loggar.

(Library /Application Support/Antivirus for Mac/ Logs)

5. Leta efter de här två filerna i mappen Logs - de innehåller dina Bitdefender-skanningsloggar:

com.bitdefender.coreissues.antivirus.plist

com.bitdefender.coreissues.history.plist

com.bitdefender.coreissues.antivirus.plist, com.bitdefender.coreissues.history.plist

Om skanningsloggarna begärdes av Bitdefenders supportteam bifogar du båda filerna till ditt supportärende för vidare felsökning.