Så här installerar du Password Manager-tillägget i webbläsare på PC och Mac

Den här artikeln visar steg för steg hur du installerar Bitdefender Password Manager-tillägget i webbläsare för Windows och Mac. Till skillnad från de flesta datorprogram, som måste installeras och konfigureras, är Bitdefender Password Manager ett tillägg även kallat "add-on" som snabbt kan läggas till i din webbläsare.

För närvarande är Password Manager kompatibel med följande webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge och Safari.

Innan installationen ska du se till att du har en giltig Password Manager-prenumeration på ditt Bitdefender Central-konto så att det här webbläsartillägget kan ta över giltigheten för ditt konto. Aktiva prenumerationer listas i avsnittet "Mina prenumerationer" i Central. Mer information om prenumerationer finns i artikeln - Hur aktiveras en Bitdefender-prenumeration.

Installera Password Manager-tillägget till Windows- och Mac-webbläsare

1. Logga in på ditt Bitdefender Central-konto på den dator eller Mac som du vill installera Password Manager på. Om du inte redan har ett konto ska du skapa ett.

Bitdefender Central är en centraliserad plattform för hantering av alla Bitdefenderprodukter och -tjänster. Här kan du aktivera ditt Bitdefender-abonnemang med hjälp av aktiveringskoden som du köpte eller fick som gåva och installera Bitdefender på vilken enhet som helst. För mer information, se artikeln - Vad är Bitdefender Central och hur använder man den?

2. Välj Mina enheter i sidofältet till vänster på sidan.

3. I avsnittet Mina enheter klickar du på + Lägg till enhet.

In the My Devices section click on the + sign.

4. Ett nytt fönster öppnas. Välj Password Manager i valskärmen.

Choose Password Manager in the selection screen

5. Om du i det här läget har tillgång till Bitdefender Central från den dator eller Mac som du vill installera Password Manager på, välj Den här enheten. Om du kommer åt Bitdefender Central från en annan enhet väljer du Andra enheter. Du kan sedan mejla en nedladdningslänk till din enhet.

Install Password Manager on this device.

6. Därefter klickar du på länken Hämta tillägg bredvid namnet på din webbläsare.

Get the Password Manager extension

7. Du kommer att omdirigeras till tilläggsbutiken för din aktuella webbläsare. Följ instruktionerna på skärmen för att lägga till tillägget Password Manager i din webbläsare:

Microsoft Edge

• Klicka på knappen "Hämta".
  • Klicka på "Lägg till tillägg" i den uppmaning som visas.

Google Chrome

• Klicka på knappen "Lägg till i Chrome".
  • Klicka på "Lägg till tillägg" i bekräftelserutan.

Mozilla Firefox

• Klicka på knappen "Lägg till i Firefox".
  • Klicka på knappen "Installera" i det övre högra hörnet av skärmen.

Safari

• Klicka på knappen "Hämta" och klicka sedan på "Installera".
  • Om du uppmanas att logga in anger du ditt Apple-ID och lösenord.
  • Öppna Safari och välj "Inställningar" i den övre menyraden.
  • I fönstret "Inställningar" klickar du på fliken "Tillägg".
  • Markera kryssrutan bredvid Password Manager för att aktivera den.

8. När du har lagt till det nya tillägget i din webbläsare ställer du in ett starkt huvudlösenord och klickar sedan på knappen Spara huvudlösenord efter att ha läst och godkänt villkoren. Du behöver huvudlösenordet för att låsa upp alla lösenord, kreditkortsinformation och anteckningar som sparats i Bitdefender Password Manager.

Installing the Password Manager extension to browsers - master password

9. Därefter får du en 24-siffrig återställningsnyckel. Skriv ner återställningsnyckeln på ett säkert ställe och se till att du inte förlorar den. Nyckeln är det enda sättet att få tillgång till de lösenord som sparats i Password Manager om du glömmer det huvudlösenord som ställdes in i föregående steg.

Installing the Password Manager extension to browsers - recovery key

Tryck på Stäng när du är klar.

Börja använda Bitdefender Password Manager

När du har installerat det nya tillägget Password Manager i din webbläsare kan du börja lägga till profiler och webbkonton, så att du inte behöver skriva in lösenord manuellt när du loggar in på dina favoritsajter. För att använda dina konton kommer du från och med nu att bli ombedd att logga in med ditt Bitdefender Central-konto och sedan ange ditt huvudlösenord. Bitdefender tar hand om resten.

1. När du har lagt till tillägget Password Manager klickar du på dess ikon Password Manager extension högst upp i webbläsaren.

Obs! I webbläsaren Google Chrome är tillägg dolda som standard och är svårare att upptäcka. För att komma åt Password Manager-ikonen klickar du först på pusselbitsikonen bredvid adressfältet. Menyn "Extensions" visas och visar alla aktiverade tillägg. Du kan fästa tillägget Bitdefender Password Manager i verktygsfältet så att det alltid är synligt genom att klicka på ikonen bredvid.

Pinning the Password Manager extension to the toolbar

2. Bitdefender Password Manager visar en skärm som hjälper dig att lägga till det första kontot. Tryck på knappen Lägg till konto eller välj en av de populära webbplatserna som Facebook, Ebay, Amazon, LinkedIn osv.

Bitdefender Password Manager extension - Add account button

3. Ange de nödvändiga inloggningsuppgifterna och tryck sedan på knappen Spara.

Save button in the Bitdefender Password manager extension.

Bitdefender Password Manager lägger också automatiskt till konton när du loggar in på webbplatser. Tryck bara på OK-knappen så sparas kontot omedelbart.

Bitdefender Password Manager extension - Autosave

Om du vill importera dina lösenord från ett annat lösenordshanteringsprogram eller en annan webbläsare följer du stegen i den här artikeln - Hur du importerar lösenord från andra appar eller webbläsare till Bitdefender Password Manager.

Bitdefender Password Manager-tillägget är nu installerat och konfigurerat i din webbläsare.