Skydda din organisation från ransomware

med unika lösningar som rankas i topp vad gäller att förhindra och blockera okända hot

Bitdefenders anstiransomwarelösningar

Skydda alla enheter

Ransomware har snabbt blivit ett av de mest infekterande och fruktade hoten inom företagsmiljön. Ironiskt går huvudkostnaden inte till själva lösesumman, utan till företagets nertid den orsakar – så det är inte överraskande att enbart en tredjedel av företagen tror att de kommer att hämta sig efter en ransomware-attack utan signifikanta förluster.

LÄS MYNDIGHETSDOKUMENT

Säkerhetsutmaningar

Medvetenhet om ransomware

Ransomware-epidemin 2016 och attackerna från WannaCry och GoldenEye/Petya 2017

har gjort ransomware till ett av de största bekymren för alla organisationer. Båda dessa attacker använde komponenter för att spridas globalt på några timmar, och påverkade hundratals företag och resulterade i krascher av kritisk infrastruktur.

Utmaningar med skadlig kod och ransomware

Enligt Bitdefender Labs, skapas över 400 000 nya malware-/ransomware-

varianter skapas dagligen, och 99 % ses bara en gång innan de modifieras. Traditionell signaturbaserad AV kan helt enkelt inte hinna med, då tiden en signatur skapas har den skadliga koden redan ändrats.

Skydd för ransomwaremål

Säkerhetschefer inom alla branscher borde oroa sig

men de inom sjukvårds- och finansbranschen borde vara de mest bekymrade, då deras branscher är de mest jagade av ransomwareproducenter. En delredovisning av skadorna från en attack innefattar: minskad produktivitet och effektivitet; ökade systemnedtider; förlust av värdefull data; förlust av personligt identifierbar information; förlorad tid för att återställa data efter ett intrång eller en infektion; skador på företagets rykte (vilket kan resultera i förlorade intäkter); och efterlevnadsböter.

Utveckling av ransomwarecyberattacker

Fram till idag finns ungefär 2,8 miljoner kända unika exempel på ransomware

och antalet fortsätter att växa. Ransomwareattacker blir mer sofistikerade med filmbaserade, fillösa och flerstegs-/komponentvarianter distribuerade av cyberkriminella. Dessa attacker visar åter på vikten av att distribuera rätt typ av flerskiktat försvarsramverk för att skydda kritiska data och IT-infrastrukturen.

Resurser

Utvecklingen av ransomware under 2018

Det här dokumentet analyserar utvecklingen av attackerarnas metoder och branscher och geografiska områden som var mest utsatta för ransomware 2018.

Ransomwarehot och en hög ångestnivå

Ransomware och andra ständigt ökande och föränderliga hot har skapat en hög ångestnivå bland företagsledare. Ransomware-oron har eskalerat bland den stora majoriteten av dessa chefer, tillsammans med phishing och andra attacker, enligt publicerad forskning.

WannaCry-attacken 2017

Den 12 maj infekterade WannaCryptor (WannaCry) ransomwarefamilj tusentals datorer över världen. På bara 24 timmar nådde antalet infektioner 185 000 maskiner i fler än 100 länder.

GuldenEye-attacken 2017

Allt du behöver veta om WannaCry ransomware

Ransomware riktar in sig på SMB:er på grund av svagare skydd och större villighet att betala

Föregående Nästa
VISA ALLAVISA MINDRE

Products

Alla Bitdefenders endpointlösningar skyddar ditt företags endpoints mot ransomware.
Testa en av följande.

Bitdefenders antiransomwareprodukt för företag - GravityZone Elite Ultra

GravityZone Elite Suite

Skiktad nästa-generations arkitektur som ger skydd, detektering, sanering och synlighet på en enda modulär plattform.

Se mer
Bitdefenders antiransomwareprodukt för företag - Bitdefender GravityZone Security for Endpoints

GravityZone Security för slutpunkter

Lösning designad för att skydda distributioner on-premise, och som ger skydd, detektering, sanering och synlighet på en enda modulär plattform.

Se mer
Bitdefender Bitdefenders antiransomwareprodukt för företag - Advanced Business Security

GravityZone Advanced Business Security

Paket med säkerhetsfunktioner och lösningar ger skiktat skydd, bestående av: maskininlärning av skadlig kod, beteendeanalyser, anti-ransomware, avancerad anti-exponering, oavbruten övervakning av processer som körs och mycket mer.

Se mer
Föregående Nästa

Ersätta Symantec™?

Gör det rätta valet.